Overslaan en naar de inhoud gaan

Deinze - Zandestraat

Wij werken verder aan het vervangen van de overweg aan de Nevelestraat te Hansbeke (Deinze) door een tunnel en nieuwe rondweg. Om deze werken uit te voeren zal de Zandestraat tijdelijk afgesloten worden.

 

Locatie

Zandestraat te Deinze

Planning

Start: 8 augustus 2019
End: 7 augustus 2020

Wij werken verder aan het vervangen van de overweg aan de Nevelestraat te Hansbeke (Deinze) door een tunnel en nieuwe rondweg.

Welke werken voeren we uit?

We zullen damplanken inheien. Dit is het in de grond trillen van metalen profielen. Deze profielen zullen later dienst zullen doen als definitieve beschoeiing.

Verder zullen we de dakplaat ter plaatse realiseren en grondwerken uitvoeren. Het inschuiven van de dakplaat onder de bestaande sporen is gepland in het weekend van 30 november. Tijdens dit weekend zal het treinverkeer onderbroken worden. Na de inschuifoperatie zal hij de zone nodig hebben om de dakplaat van de nieuwe sporen te realiseren en om de brug/dakplaat t.h.v. de Zandestraat te bouwen.   

Wanneer werken we?

De werken aan de rondweg vinden plaats van 8 augustus 2019 t.e.m. 7 augustus 2020.

Vooral tijdens de week van 19-25 augustus 2019 zal er veel hinder zijn (zowel overdag als ‘s nachts) ten gevolge van het inheien van damplanken. Deze werken worden ook nog  overdag verder gezet tot en met september.

Welke hinder kunt u ondervinden?

De Zandestraat zal afgesloten zijn van 8 augustus 2019 tem  7 augustus 2020 (incl. voor fietsers en voetgangers). In samenspraak met de gemeente wordt een omleiding voorzien via de Brugse Heirweg naar de Nevelestraat. De woningen blijven uiteraard steeds toegankelijk.

Deze werken vinden ook ‘s nachts plaats en kunnen geluidshinder met zich meebrengen. Wij doen er alles aan om deze hinder tot een minimum te herleiden.