Overslaan en naar de inhoud gaan

Ekeren - Oude Landen - Grondonderzoek

Ter voorbereiding van de studies van de werken te Oude Landen, dient er voorafgaandelijk een
grondonderzoek te gebeuren.

Het grondonderzoek bestaat uit het graven van proefsleuven, om de milieutechnische kwaliteit van de ondergrond te bepalen.

Locatie

Het landbouwgebied tussen de Prinshoeveweg, Luchtbal en het spoor langs de Donkweg + het dienstpad langs dit spoor.

 

Planning

Start: dinsdag 16 juli
End: vrijdag 19 juli

Welke werken voeren wij uit?

Ter voorbereiding van de studies van de werken te Oude Landen, dient er voorafgaandelijk een grondonderzoek te gebeuren. Dit op het landbouwgebied tussen de Prinshoeveweg, Luchtbal en het spoor dat langs de Donkweg loopt. Ook op de dienstweg langs dit spoor zal een grondonderzoek plaatsvinden.

Het grondonderzoek bestaat uit het graven van proefsleuven, om de milieutechnische kwaliteit van de ondergrond te bepalen.

 

Impact van deze werken?

Tijdens het uitgraven van deze sleuven, is de toegang tot het landbouwgebied volledig afgesloten. Op dat moment kunnen wandelaars/lopers zich niet op het terrein begeven. Er is dus geen toegang tot de Donkweg en De Oude Landseweg mogelijk.

 

Waarom zal dit grondonderzoek plaatsvinden?

De bestaande spoorvertakking Schijn is een zeer druk spoorknooppunt. Alle goederentreinen die de Antwerpse haven binnen- of buiten rijden passeren voorbij deze flessenhals.
De bouw van een ongelijkgrondse kruising ter hoogte van de Oude Landen in Ekeren zal extra capaciteit creëren. We ondersteunen hiermee de toekomstige groei van de havenactiviteiten dankzij een vlotte spoorontsluiting in en rond de Antwerpse haven.
Het grondonderzoek is onderdeel van de voorbereidende werken van dit project.