Overslaan en naar de inhoud gaan
Elektromechanica.

Gepassioneerd door techniek?

Bouw jij graag mee aan een veilig spoornet?
Zoek je een job met veel afwisseling?
Ontdek onze vacatures voor technische talenten.

Elektromechanica

Onze collega’s met talent in elektriciteit, elektronica en mechanica werken bij ons aan de seininrichting, bovenleiding, onderstations en elektrische installaties.

Seininrichting

Onze technici “seininrichting” zijn helemaal gepassioneerd van wissels, seinen, overwegen en spoordetectiesystemen en dan vooral de “elektronische kant” ervan. Zij zetten dagelijks hun kennis van elektriciteit, elektronica, mechanica én informatica in om de seininrichting op en rond het spoor te vernieuwen, onderhouden en herstellen. Ze analyseren eventuele problemen en lossen ze op met specifieke meetapparatuur en informatica-tools.

Bovenleiding en onderstations

Onze technici “bovenleiding en onderstations” staan in voor alles wat de elektrische voeding van de treinen aangaat. Altijd al benieuwd geweest hoe treinen eigenlijk aan hun elektriciteit geraken? Via “tractie-onderstations” wordt de hoogspanning tot minstens 3kV verdeeld via de bovenleiding. Onze technici kennen er alles van. Zij zorgen voor de opbouw, het onderhoud, de afregeling en de vernieuwing van de installaties van de bovenleiding (o.a. draagmasten, dwarsbalken, bedrading, schakelaars, ...) en voor de regeling, onderhoud en uitbreiding van de tractie-onderstations.

Verwarming, verlichting & drijfkracht

Onze technici “Verwarming, verlichting & drijfkracht” (kortweg: VVDK) zijn gefascineerd door de verschillende elektrische installaties op en langs de sporen. Zij zijn verantwoordelijk voor het onderhoud, de montage en de herstelling van de voedingsinstallaties van de seinen en wissels, middenspanningsinstallaties, wisselverwarming, pompen, verlichting, noodvoedingen, ...

Technicus.
Telecom.

Technieker Elektromecanicien Telecom

Wist je dat de spoorwegen hun eigen privé-GSM-netwerk hebben? Zodat treinbestuurders en verkeersleiders altijd in contact kunnen blijven met elkaar. GSM-R, Optische glasvezelkabels, informatienetwerken, veiligheidssystemen,… voor onze techniekers “Telecom” hebben ze geen geheimen.  Zij gaan elke dag op pad om de telecommunicatie-installaties van Infrabel te monteren, onderhouden, herstellen en controleren.  Met behulp van specifieke meetapparatuur en informaticatools lossen ze alle problemen op.

Onze jobs voor elektromechanica

Broken vue component vacancy-spotlight-component