Overslaan en naar de inhoud gaan

Essen - Heikantstraat

Wij vernieuwen de overweg van de Heikantstraat in Essen. Ook de spoorstaven zullen vernieuwd worden. 

Locatie

De Heikantstraat in Essen

Planning

Begin: Vrijdag 3 september 2021
Eind: Zaterdag 25 september 2021

Wij vernieuwen de overweg van de Heikantstraat in Essen. Ook de spoorstaven zullen vernieuwd worden. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen.

Wanneer werken we?

  • De werkperiode loopt van vrijdagavond 3 september tot zaterdagavond 25 september 2021, waarin er zowel overdag als ’s nachts gewerkt kan worden.
  • Het merendeel van de werken zal plaatsvinden tijdens de weekends van 4-5 en 11-12 september. Tijdens deze weekends zal er doorlopend (24u/24) gewerkt worden.

Wat is de impact van deze werken?

  • De overweg zal tijdens de werken afgesloten zijn voor alle verkeer (incl. voetgangers en fietsers) vanaf vrijdagavond 3 september (22u)  tot zaterdagavond 25 september (22u). In samenspraak met de gemeente wordt er een omleiding voorzien.
  • Omwille van het gebruik van werkkranen kunnen deze werken voor enige geluidshinder zorgen.
  • Tijdens de weekends van 4-5 en 11-12 september zal het treinverkeer onderbroken zijn. Meer info omtrent de aangepaste dienstregeling kan u terugvinden op www.nmbs.be of via de NMBS-app.

We danken je voor je begrip en geduld. Onze teams stellen alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

Het is jammer genoeg altijd mogelijk dat we de werkplanning moeten herzien, bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer. Daarom is de timing die we meegeven steeds indicatief en is het altijd mogelijk dat die nog wijzigt.