Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT Traineeship

ICT Traineeship

ICT'ers en ingenieurs die pas afgestudeerd zijn of max. 2 jaar werkervaring hebben, kunnen bij Infrabel een traineeship van negen maanden volgen. Dit traject is onderverdeeld in 2 periodes: het ontdekkingstraject en het innovatieproject. De eerste periode laat hen toe de verschillende domeinen van ICT te ontdekken. Ze worden op die manier klaargestoomd om, in de tweede periode, een innovatieve oplossing te bedenken voor een business behoefte. Parallel aan het traineeship volgen onze trainees een on the job-training en werken ze aan teamprojecten. Dit is de ideale combinatie van, enerzijds, het bedrijfsleven leren kennen en, anderzijds, je netwerk binnen Infrabel ontwikkelen.

DATA & DATA ANALYTICS

Het domein Data & Data Analytics omvat alle activiteiten die bijdragen tot een datagestuurde onderneming, zoals Data Management, Data Integration, Data exposition, Data Quality, Data Security en Data Governance. Binnen dat domein brengen we databronnen in kaart, documenteren en structureren we die in een data warehouse of data lake, en bieden we de nodige ondersteuning aan in data-analyse, inzichtverwerving en optimalisatie van actiepunten.

DEVELOPMENT & PACKAGES

Het domein Development & Packages omvat de specialiteiten die instaan voor de ontwikkeling, het onderhoud en de operationele werking van de (meer dan 100) “in house” ontwikkelde applicaties: front-end- en back-end-apps die rechtstreeks gekoppeld zijn aan onze core business. Het SAP-gedeelte in dat domein is in volle ontwikkeling en wordt in de toekomst steeds belangrijker.

INFRASTRUCTURE & OPERATIONS

Het domein Infrastructure & Operations staat in voor Operational Excellence en de continuïteit van de levering van de diensten die de ICafdeling levert, het garandeert de stabiliteit van de productieomgevingen. We beheren, coördineren en voeren de al dan niet geplande interventies uit op onze IT- en Telecom-infrastructuur. Het omvat ook de oprichting en het onderhoud van IT-platforms die worden gehost in de datacentra van Infrabel. Dit gebied draagt ​​uiteindelijk bij aan de digitalisering van operationele ICT-processen, met name door de introductie van AIOps (Artificial Intelligence for ICT Operations).

TELECOM, NETWORKS & CYBERSECURITY

Het domein Telecom, Networks & Cybersecurity omvat de specialiteiten die instaan voor de werking van de gegevenstransmissienetwerken, het GSM-R-netwerk, de operationele telefonie, de verkeersinformatie-systemen en de systemen voor de beveiliging van goederen en personen en van de tunnels. Voor de uitrol en het 24u/24-onderhoud werk je samen met de afdeling Infrastructure & Operations.

Ontdek onze trainees van dit jaar