Overslaan en naar de inhoud gaan

Kapelle-op-den-Bos - vernieuwing Jan Bogaertsbruggen en kabelinfrastructuur

Locatie

Stationsomgeving Kapelle-op-den-Bos

Planning

Begin: Maandag 13 januari 2020
Eind: Eind juli 2020

Welke werken voeren we uit?

Wij vernieuwen de Jan Bogaertsbruggen, de kabelinfrastructuur onder het zeekanaal en andere spoorinfrastructuur in Kapelle-op-den-Bos.

Wanneer werken we?

Onderboring
Omwille van de coronaviruscrisis hebben de werken tijdelijk stilgelegen. De onderboringswerken vinden overdag (7u-19u) plaats van 11 mei tot midden juni. Daarna worden de kabels getrokken. Het einde van de werken is voorzien voor begin juli.

Jan Bogaertsbruggen
Deze bruggen zijn het epicentrum van de spoorwerken op de lijn 53 tussen Mechelen en Dendermonde. De meeste elektromechanica van deze bruggen is op het einde van hun levensduur en moet dus dringend gemoderniseerd worden. Een deel van de werken aan de spoorbrug was al bezig. De rest van de brug zou afgewerkt worden in de paasvakantie. In de nieuwe planning wordt er nu van 4 juli tot en met 26 juli gewerkt.

Welke impact hebben deze werken?

Van 4 tot 26 juli zal er geen treinverkeer zijn. Voor info over de aangepaste dienstregeling verwijzen we door naar de reizigersinformatie (www.belgiantrain.be en de applicatie) van onze collega’s van NMBS.

Deze werken kunnen omwille van het gebruik van zware machines geluidshinder met zich meebrengen. Wij doen er alles aan om deze hinder tot een minimum te herleiden.

Wil je meer weten over de werken op de hele lijn?

Per gemeente vind je specifieke informatie over die regio: