Overslaan en naar de inhoud gaan

Londerzeel - Spoorvernieuwingswerken

Wij voeren grote vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn van Mechelen tot Dendermonde. In en rond Londerzeel vernieuwen we de sporen, bovenleiding en de seininrichting. Ook voeren we onderhoudswerken uit aan de overweg van Moorhoek.

Locatie

In en rond Londerzeel.

Planning

Begin: Zaterdag 7 maart 2020
Eind: 8 augustus 2020

Welke werken voeren we uit?

Wij voeren grote vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn van Mechelen tot Dendermonde. In en rond Londerzeel vernieuwen we de sporen, bovenleiding en de seininrichting. 

Wanneer werken we?

De werken zijn 7 maart gestart en lopen tot 8 augustus 2020.

Van 4 tot 26 juli 2020 wordt er doorlopend (zowel overdag als ‘s nachts) gewerkt.

Welke impact hebben deze werken?

Tijdens bovenstaande weekends en periode in juli wordt het treinverkeer onderbroken. Dit is nodig om sommige werken te kunnen uitvoeren en om de veiligheid te garanderen van de mensen die de werken uitvoeren. De NMBS legt tijdens deze periode vervangbussen in voor de reizigers. Meer info over de aangepaste dienstregeling kan je terugvinden op www.belgiantrain.be. Alle info wordt in de betrokken stations ook geafficheerd en omgeroepen. 

De overweg van de Meerstraat zal afgesloten zijn voor alle verkeer (incl. voetgangers en fietsers van 3 tot 27 juli. Ook de overweg van de Stationstraat zal afgesloten zijn op dinsdagen 7 en 14 juli. In samenspraak met de gemeente worden gepaste omleidingen voorzien.

Door het gebruik van zware machines kunnen deze werken ook voor geluidshinder zorgen. We doen er alles aan om deze tot een minimum te herleiden.

Wil je meer weten over de werken op de hele lijn?

Per gemeente vind je specifieke informatie over die regio: