Overslaan en naar de inhoud gaan

Mechelen - Spoorvernieuwingswerken

Wij voeren grote vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn van Mechelen tot Dendermonde. In en rond Mechelen vernieuwen we de sporen, bovenleiding en de seininrichting.

Locatie

In en rond Mechelen.

Planning

Begin: Maandag 2 maart 2020
Eind: Eind juli 2020

Welke werken voeren we uit?

Wij voeren grote vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn van Mechelen tot Dendermonde. In en rond Mechelen vernieuwen we de sporen, bovenleiding en de seininrichting. 

Wanneer werken we?

Om de hinder tot een minimum te beperken groeperen we alle werken tijdens één periode.

De werken zijn 2 maart gestart en lopen tot einde juli.

Er wordt gewerkt tijdens de weeknachten van 25 tot 28 mei,  2 tot 4 juni en 8 tot 11 juni 2020.

Tijdens volgende weekends (van vrijdagavond tot maandagochtend) en periode in juli wordt er doorlopend gewerkt:

  • 16-17 mei
  • 23-24 mei
  • 4-26 juli

Welke impact hebben deze werken?

Tijdens bovenstaande weekends en periode in juli wordt het treinverkeer onderbroken. Dit is nodig om sommige werken te kunnen uitvoeren en om de veiligheid te garanderen van de mensen die de werken uitvoeren. De NMBS legt tijdens deze periode vervangbussen in voor de reizigers. Meer info over de aangepaste dienstregeling kan je terugvinden op www.belgiantrain.be. Alle info wordt in de betrokken stations ook geafficheerd en omgeroepen. 

Van vrijdagavond 3 tot maandagochtend 27 juli zullen de overwegen van de Brede Driesstraat en Heike afgesloten zijn voor alle verkeer (ook voor voetgangers en fietsers). Ook een deel van de Kleinestraat zal afgesloten worden in deze periode. In samenspraak met de stad wordt een omleiding voorzien.

Door het gebruik van zware machines kunnen deze werken ook voor geluidshinder zorgen. We doen er alles aan om deze tot een minimum te herleiden.

Wil je meer weten over de werken op de hele lijn?

Per gemeente vind je specifieke informatie over die regio: