Overslaan en naar de inhoud gaan

Mechelen - Spoorvernieuwingswerken

Wij voeren grote vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn van Mechelen tot Dendermonde. In en rond Mechelen vernieuwen we de sporen, bovenleiding en de seininrichting.

Locatie

In en rond Mechelen.

Planning

Start: Maandag 2 maar 2020
End: Eind mei 2020

Tijdelijke opschorting van de werken

Om een veilige en kwalitatieve dienstverlening voor onze klanten en gebruikers van het spoor te kunnen garanderen tijdens de volledige duur van de Coronaviruscrisis, richten we ons momenteel op de uitvoering van de essentiële werken op het Belgische spoorwegnet. Je kan hierover meer lezen in ons persbericht.

De geplande spoorvernieuwingswerken tussen Dendermonde en Mechelen zijn tijdelijk opgeschort.

Welke werken voeren we uit?

Wij voeren grote vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn van Mechelen tot Dendermonde. In en rond Mechelen vernieuwen we de sporen, bovenleiding en de seininrichting. Verder worden ook de Brede Driesstraat en de Schoorstraat te Mechelen vernieuwd.

Wanneer werken we?

Om de hinder tot een minimum te beperken groeperen we alle werken tijdens één periode.

De werken starten vanaf 2 maart en lopen tot einde mei.

Er wordt voornamelijk ’s nachts gewerkt en doorlopend tijdens volgende weekends en de paasvakantie:

  • 7-8 maart
  • 14-15 maart
  • 21-22 maart
  • 28-29 maart
  • 4 – 20 april (paasvakantie)
  • 25-26 april
  • 2-3 mei
  • 16-17 mei
  • 23 mei

Welke impact hebben deze werken?

Tijdens bovenstaande weekends en de paasvakantie wordt het treinverkeer onderbroken. Dit is nodig om sommige werken te kunnen uitvoeren en om de veiligheid te garanderen van de mensen die de werken uitvoeren. De NMBS legt tijdens deze periode vervangbussen in voor de reizigers. Meer info over de aangepaste dienstregeling kan je terugvinden op www.belgiantrain.be. Alle info wordt in de betrokken stations ook geafficheerd en omgeroepen. 

De vernieuwingswerken aan de Brede Driesstraat en de Schoorstraat vinden plaats van vrijdagavond 3 april tot maandagochtend 20 april. Tijdens deze werken zijn de overwegen afgesloten voor alle verkeer (ook voor voetgangers en fietsers).
Van 3 tot 20 april zal ook de overweg van Heike afgesloten zijn voor alle verkeer (incl. voor voetgangers en fietsers). In samenspraak met de gemeente worden gepaste omleidingen voorzien.

Door het gebruik van zware machines kunnen deze werken ook voor geluidshinder zorgen. We doen er alles aan om deze tot een minimum te herleiden.

Wil je meer weten over de werken op de hele lijn?

Per gemeente vind je specifieke informatie over die regio: