Overslaan en naar de inhoud gaan

Melle - Gent Herelektrificatiewerken

We voeren momenteel vernieuwingswerken uit aan de spoorlijn L 50A (Oostende – Brussel-Zuid) tussen Melle en Gent.

Locatie

Tussen Melle en Gent langsheen de spoorlijn over een afstand van 8 km.

Planning

Start: Augustus 2017
End: 2019

Welke werken voeren we uit ?

Wij voorzien herelektrificatiewerken van de bovenleidingen en de steunpalen tussen Melle en Gent (de funderingsbuizen, de bovenleidingspalen en de bedrading). Tijdens deze werken worden er proefsleuven gegraven, waarna vervolgens nieuwe funderingsbuizen en de bovenleidingspalen voor de bovenleidingen geplaatst worden. Vervolgens worden deze palen gebetonneerd en kunnen de nieuwe bovenleidingen bevestigd worden. Daarna breken we de oude bovenleidingspalen af.

Het gaat hier om een mobiele werf die begint t.h.v. de Geraardsbergsesteenweg in Melle en stelselmatig opschuift richting het station van Gent-Sint-Pieters.

Wat zijn de fases van de werken ?

Deze werken verlopen via volgende fases:

1) Proefsleuven worden gegraven

2) Nieuwe funderingsbuizen en palen voor de bovenleidingen worden geplaatst

3) Betonnering en bevestiging van deze palen

4) Afbreken oude bovenleidingspalen .

Om veiligheidsredenen vinden deze werken s nachts plaats en kunnen deze aanzienlijke geluidshinder met zich meebrengen. Infrabel doet er alles aan om deze hinder tot een minimum te herleiden.

Welke hinder kunt u ondervinden ?

We doen al het mogelijke om nacht- en weekendwerken zo veel mogelijk te beperken. Omdat we de sporen slechts beperkt buiten dienst kunnen stellen en omdat de veiligheid op elk moment verzekerd moet blijven, zijn deze jammer genoeg niet altijd uit te sluiten.

Tijdens de eerste fase, waarin de proefsleuven gegraven worden, verwachten wij een beperkte geluidshinder. Tijdens de tweede fase, waarin de buizen worden ingetrild en de palen worden gebetonneerd met behulp van een spoorkraan en een werktrein, verwachten wij wel een aanzienlijke geluidshinder.