Overslaan en naar de inhoud gaan

Mortsel - Berchem - Renovatie bruggen

Wij voeren momenteel renovatiewerken uit aan de spoorwegbruggen op de spoorlijn 27A in de Deurnestraat te Mortsel en Ter Nieuwerbrugge te Berchem.

Locatie

De brug in de Deurnestraat in Mortsel en de brug in Ter Nieuwerbrugge in Berchem.

Planning

Start: 08/01/2018
End: 30/04/2020

Welke werken voeren we uit ?

Renovatie van de spoorwegbruggen op de spoorlijn 27A in de Deurnestraat te Mortsel en Ter Nieuwerbrugge te Berchem.

Wat zijn de fases van de werken ?

- De eerste fase van de werken wordt uitgevoerd op 17-18 februari en 24-25 februari. 

- De tweede fase zal doorgaan vanaf maandag 26 maart tot en met vrijdag 6 april. In deze fase wordt er ook 's nachts gewerkt op 28-29 en 29-30 maart, alsook op 4-5 en 5-6 april.

- Voor wat betreft de laatste fase wordt de planning momenteel herbekeken in het kader van het bekomen van een signalisatievergunning voor het afsluiten van de rijbaan en voor het bekomen van een buitendienststelling van de sporen om bepaalde werken te kunnen uitvoeren. Wij zullen hierbij het nodige overleg voeren met de verschillende opdrachtgevende besturen, zodat de bereikbaarheid van de buurt gegarandeerd kan blijven. Meer concrete info hierover volgt later.

Welke hinder kunt u ondervinden ?

Om veiligheidsredenen vindt een gedeelte van deze werken ook ‘s nachts plaats. De werken kunnen geluidshinder met zich meebrengen. Wij danken u alvast voor uw begrip. 

- Tijdens de eerste fase van de werken zal het wegverkeer vanaf zaterdag 17 februari om 16u tot maandag 19 februari om 4u30 ter hoogte van de brug in Ter Nieuwerbrugge onderbroken zijn. Vanaf zaterdag 24 februari om 16u tot maandag 26 februari om 4u30 zal het weg zowel ter hoogte van de brug in Ter Nieuwerbrugge als de Deurnestraat afgesloten zijn, met omleidingen langs de Arbeidersstraat. De bussen van De Lijn worden niet omgeleid en de haltes blijven bediend. Er zal in deze fase geen impact zijn op de reizigerstreinen.

- Tijdens de tweede fase van de werken zal het wegverkeer ter hoogte van de twee bruggen in De Deurnestraat en Ter Nieuwerbrugge onderbroken zijn van 28 maart om 7u tot en met 4 april om 17u. Er wordt een omleiding voorzien. De bussen van De Lijn worden ook omgeleid, maar de haltes blijven bediend. Voor de dienstregeling van De Lijn verwijzen wij u door naar de website op www.delijn.be.

Voor meer info over de omleiding verwijzen wij u door naar de Stad Antwerpen (dienst Signalisatie) en naar de Stad Mortsel.