Overslaan en naar de inhoud gaan

Schellebelle-Dendermonde -Seininrichtingswerken

Wij vernieuwen de installatie naar een moderne digitaal gestuurde seininrichting tussen de Schellebelle en Dendermonde. 

Locatie

Tussen Schellebelle en Dendermonde.

Planning

Begin: 10 mei 2021
Eind: Eind 2022

Wij vernieuwen de installatie naar een moderne digitaal gestuurde seininrichting tussen de Schellebelle en Dendermonde. Deze werken kaderen in het ETCS project. Meer specifiek trekken we kabels met een minigraver, plaatsen we sleuven met spoorkranen en maken we kabeldoorsteken onder het spoor.

Dit is een mobiele werf. Er wordt dus niet elke dag op dezelfde plaats gewerkt. De werf schuift op naargelang de vooruitgang van het werk.

Wanneer werken we?

  • De werken vinden voornamelijk plaats tijdens de weeknachten (22u-6u). Het einde van de werken is voorzien voor eind 2022.
  • Een precieze planning per locatie kunnen wij jammer genoeg niet geven aangezien de werken zeer sterk afhangen van verschillende omstandigheden zoals het weer en de levering van materialen.

Welke impact hebben deze werken?

  • Omwille van het gebruik van zware machines en spoorkranen zullen deze werken voor geluidshinder zorgen.
    • De spoorkranen rijden ter hoogte van de overwegen het spoor op.
    • Ter hoogte van het station van Schellebelle, het station van Schoonaarde en de overwegen van de Hoekstraat en Bruinbekestraat te Wichelen bevinden zich de voornaamste stockageplaatsen voor het werfmateriaal.
  • Enige hinder van werfverkeer is niet uit te sluiten.

We danken je voor je begrip en geduld. Onze teams stellen alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

Het is jammer genoeg altijd mogelijk dat we de werkplanning moeten herzien, bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer. Daarom is de timing die we meegeven steeds indicatief en is het altijd mogelijk dat die nog wijzigt.