Overslaan en naar de inhoud gaan
Welkom!

Opstart van AIOps (Artificial Intelligence for Operations)

Werkzetel: Tweestationsstraat 82, 1070 Brussel

Beschrijving

In alle grote bedrijven spelen informaticasystemen en telecom een steeds grotere rol. De enorme complexiteit van deze systemen kan ervoor zorgen dat incidenten een grote impact hebben. Bij Infrabel kan deze impact zich vertalen in veiligheidsrisico’s voor, enerzijds, onze medewerkers die in het spoor werken of, anderzijds, voor de reizigers, door minder stipte treinen, of ook door financieel verlies.

Binnen het team “Operations Data & Analytics” draag je bij tot de consolidatie en de exploitatie van operationele data opgeslagen in een Big Data omgeving.

Je werkt mee aan de ontwikkeling van oplossingen voor de integratie en het opzetten van data collectors, een dagelijkse rapportering of van metrics die komen van servers van diverse technologieën (Unix, Linux, Windows, SQL Server, Oracle, MySQL, PostgreSQL, …).

Je documenteert de processen, de data en hun bronnen. Je exploiteert de opgeslagen data in een Big Data omgeving met behulp van statistische modellen (die je zelf bouwt). Je implementeert die met behulp van specifieke tools:

  • voor het analyseren van trends
  • voor het blootleggen van problemen
  • voor het ontdekken van patronen die kunnen leiden tot informatica-incidenten.

Je documenteert ook deze modellen, algoritmes, geïmplementeerde oplossingen.

Het doel van dit werk is om, op termijn, artificiële intelligentie te kunnen inschakelen, ofwel – meer precies – augmented intelligence, waarmee we incidenten automatisch gaan kunnen anticiperen en oplossen. Hiermee willen we de impact van storingen van het netwerk en van telecom op de veiligheid en de stiptheid van het treinverkeer in België verminderen of zelfs elimineren waar mogelijk. 

Technologische omgeving

  • Big Data – Hadoop
  • NiFi / Kafka / Beats
  • Apache Spark / Python / R
Opleidingsniveau
Master
Regio
Brussel
Categorie
ICT
Stel je kandidaat
Vul onderstaand formulier in
Adres
Adres school
Slechts één bestand.
8 MB limiet.
Toegestane types: doc docx pdf.
Slechts één bestand.
8 MB limiet.
Toegestane types: docx doc pdf.
Wat doen we met jouw persoonsgegevens? Ontdek het hier.