Overslaan en naar de inhoud gaan
Welkom!

Ontwerp van een flikkertoestel

Werkplek: Denderleeuw

Beschrijving

Tijdens je stage loop je mee met het onderhoudsteam van de seininrichting dat instaat voor het op punt stellen, aanpassen, onderhouden en herstellen van installaties van de seinrichting. Dit team werkt voornamelijk aan de veiligheidssystemen voor het bedienen van wissels, seinen, overwegen en de vrijespoordetectiesystemen (detectie van een trein op een stuk spoor). Daarnaast krijg je ook de tijd om te werken aan je bachelorproef die de volgende opdracht omvat: “Ontwerp een nieuw flikkertoestel.”

In seinen en overwegen wordt momenteel, voor het knipperen van de lampen, gebruikt gemaakt van een ETAP-flikkertoestel. Dit toestel werkt zeer betrouwbaar, onder extreme temperaturen en is simpel in gebruik. Het maakt echter gebruik van kwik-contacten, wat door de nieuwe wetgeving wordt verboden. Vandaar de vraag om een nieuw toestel te ontwikkelen dat de huidige functies kan overnemen. Deze functies zouden worden ingebouwd in de huidige installatie en dienen dezelfde veiligheidsvoorwaarden te bezitten. Het geheel moet makkelijk uitwisselbaar zijn bij storingen.

Momenteel bestaan er 2 types: 1 voor overwegen en 1 voor seinen. Het toestel dat je zal ontwerpen, kan voor beide gebruikt worden, dit door middel van een keuzeschakelaar. Bij de huidige types verschilt voeding en frequentie van de lichten. 

Profiel

We zoeken hiervoor een bachelor elektronica of elektromechanica.

Opleidingsniveau
Bachelor of gelijkwaardig
Regio
Oost-Vlaanderen
Categorie
Techniek
Stel je kandidaat
Vul onderstaand formulier in
Adres
Adres school
Slechts één bestand.
8 MB limiet.
Toegestane types: doc docx pdf.
Slechts één bestand.
8 MB limiet.
Toegestane types: docx doc pdf.
Wat doen we met jouw persoonsgegevens? Ontdek het hier.