Overslaan en naar de inhoud gaan

Zin om het treinverkeer in goede banen te leiden?

Onze collega's bij Traffic Management & Safety volgen het treinverkeer op de voet vanuit de seinhuizen, onze controletorens. Ze zijn een krak in analyseren, voorspellen en oplossingen bieden. 'Safety first' is hun drijfveer. Ze staan ook in voor de verdeling, toewijzing en planning van de zogenaamde “rijpaden” van de treinen.

Het treinverkeer onder de loep

Onze collega's bij Traffic Management & Safety volgen het treinverkeer op de voet vanuit onze controletorens: de seinhuizen. Ze zijn een krak in analyseren, voorspellen en oplossingen bieden. 'Safety first' is hun drijfveer. Ze staan ook in voor de verdeling, toewijzing en planning van de zogenaamde “rijpaden” van de treinen en staan daarvoor in nauw contact met onze klanten, de spoorwegondernemingen.

Alles onder controle

Bij Traffic Management & Safety beslissen ze over de opeenvolging en de voorrang van treinen, terwijl ze rekening houden met de dienstregeling. Zijn er werken op een bepaalde spoorlijn? Is er een ongeval of een incident? Zij zoeken naar de beste en veiligste oplossingen.

Kom jij het treinverkeer mee aansturen?

Wil je verkeersleider worden bij Infrabel, dan moet je een doorzetter zijn, een krak in het analyseren en voorspellen, beslissingen durven nemen, heel stressbestendig zijn en in élke situatie duidelijk en goed blijven communiceren. Natuurlijk helpen we je op weg. Van bij de start krijg je een intensieve opleiding. Overtuigd dat jij het in je hebt om onze nieuwe traffic controller te worden? Bekijk hieronder onze vacatures voor treinverkeersleiders en solliciteer.

Onze jobs bij Traffic Management & Safety