Overslaan en naar de inhoud gaan

Welle - Terjodenstraat

Wij hebben een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een langsweg aan de noordzijde van het spoor tussen de IJzerenwegstraat en de Groeneweg in Welle.

Locatie

De Terjodenstraat in Welle (Denderleeuw).

Planning

Begin: 7 december 2020
Eind: Nog niet gekend

Wij hebben een omgevingsvergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een langsweg aan de noordzijde van het spoor tussen de IJzerenwegstraat en de Groeneweg in Welle.

Waar het kan willen we zoveel mogelijk overwegen vervangen door een brug, tunnel, parallelweg of fietspad. Het zoeken naar deze alternatieve mobiliteitsoplossingen gebeurt steeds in nauw overleg met de lokale overheden.

Deze nieuwe weg zal de bestaande overweg in de Terjodenstraat definitief vervangen en dient enerzijds als ontsluiting voor de bewoners uit de IJzerenwegstraat en anderzijds als zachte verbinding voor de fietser en voetgangers op het traject van de fietssnelweg Burst-Denderleeuw.

De langsweg zal op de gronden van Infrabel aangelegd worden, parallel met de sporen en is 3,5m breed. Er wordt verlichting en afsluiting voorzien. De overweg wordt pas definitief weggehaald nadat de werken afgerond zijn.

Deze investering komt de veiligheid van het trein- en wegverkeer en de leefbaarheid van de buurt ten goede.

Er wordt een openbaar onderzoek georganiseerd van 7/12/2020 tot 05/01/2021. De plannen zijn raadpleegbaar via het omgevingsloket (https://www.omgevingsloketvlaanderen.be/publiek-loket – dossiernummer 2019070769) of bij de gemeente Denderleeuw (na afspraak – bel 053 640 632).

Tijdens dit openbaar onderzoek kunnen er opmerkingen/bezwaren ingediend worden via het publiek loket of per brief  t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen (A. De Cockstraat 1 – 9470 Denderleeuw).