Overslaan en naar de inhoud gaan

Wilsele - Kolonel Begaultlaan

We vernieuwen de sporen op de brug over de Leuvense Vaart naast de Processiestraat en aansluitend een kilometer vanaf het Viaduct van Wilsele richting station Leuven. Deze werken zijn nodig om de veiligheid en continuïteit van het treinverkeer te blijven garanderen.

Locatie

De brug over de Leuvense Vaart in Wilsele

Planning

Begin: Vrijdag 28 oktober 2022
Eind: Maandag 7 november 2022

Wanneer werken we?

  • De werken vinden doorlopend (24u/24) plaats van vrijdagavond 28 oktober (23u) tot maandagochtend 7 november (6u)

Wat is de impact van deze werken?

  • Omwille van het gebruik van machines en spoorkranen kunnen deze werken geluidshinder met zich meebrengen.
  • Om de werken uit te kunnen voeren zal er een stockageplaats aangelegd worden naast het spoor ter hoogte van de Kolonel Begaultlaan.
    • Om de veiligheid van voetgangers en fietsers te garanderen zal het fietspad tussen de Brandenstraat en de Processiestraat aan 1 zijde (niet de kant van de vaart) tijdelijk afgesloten zijn. Dit omdat er redelijk wat vrachtverkeer het fietspad moet kruisen bij het in- en uitrijden van de werfzone.
  • Wanneer er doorlopend gewerkt wordt zal ook het treinverkeer onderbroken zijn. Meer informatie over de aangepaste dienstregeling kan je terugvinden via de reisplanner op www.nmbs.be of de NMBS-app.

We danken je voor je begrip en geduld. Onze teams stellen alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

Het is jammer genoeg altijd mogelijk dat we de werkplanning moeten herzien, bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer. Daarom is de timing die we meegeven steeds indicatief en is het altijd mogelijk dat die nog wijzigt.