Overslaan en naar de inhoud gaan
80.000km against Corona.

Wij bewegen tegen corona!

De medische wereld kan momenteel alle hulp gebruiken in de strijd tegen het coronavirus. Samen met NMBS en HR Rail slaan we daarom de handen in elkaar om Artsen Zonder Grenzen te steunen.

Ziekenhuizen, woonzorgcentra en verschillende zorginstanties in België gaan door moeilijke tijden. We willen ons steentje bijdragen, en dat op een originele manier. Samen gaan we een sportieve uitdaging aan: 80.000 km wandelen, lopen of fietsen tegen eind juni. Als we dat gezamenlijke doel behalen, stort de Spoorgroep € 40.000 aan Artsen Zonder Grenzen.

Wat gebeurt er met dat bedrag? 

  • De capaciteit in 7 ziekenhuizen in Vlaanderen en Wallonië verhogen en waar nodig technische middelen en opleidingen voorzien.
  • Assistentie verlenen in 138 rusthuizen in de Brusselse regio.
  • Opvangcapaciteit en medische begeleiding voorzien voor daklozen en vluchtelingen. 

Bewegen … in alle veiligheid 

We blijven momenteel allemaal in ons kot. Enkel essentiële verplaatsingen en sporten zijn nog toegestaan. Dat laatste is belangrijk om onze gezondheid en conditie op peil te houden. En nu kunnen we daar een goed doel mee steunen!

Natuurlijk respecteren we daarbij de richtlijnen van de overheid: we houden voldoende afstand (1,5 m) van anderen, we gaan alleen sporten, met huisgenoten of met een vaste partner.

Iedere verplaatsing die we te voet, al lopend of fietsend doen, telt mee. Ook verplaatsingen op het terrein, woon-werkverkeer of korte afstanden naar de bakker of naar de winkel tellen mee!

Het indammen van het coronavirus doen we samen, door de maatregelen van de overheid op te volgen. Met dit initiatief dragen we sportend een extra steentje bij!