Overslaan en naar de inhoud gaan
Met de fiets over de nieuwe Parkwegbrug in Heverlee!

Met de fiets over de nieuwe Parkwegbrug in Heverlee!

Samen met de Leuvense schepenen Dirk Vansina en David Dessers fietsten we de gloednieuwe Parkwegbrug in Heverlee officieel in. Vlot van de Abdij van Park naar de Philipssite en terug. Het kan opnieuw!

Een meevaller voor Leuven, waar de fiets regeert op straat

De nieuwe Parkwegbrug is een feit, en dat ging niet onopgemerkt voorbij. Heel wat mensen uit de buurt wachtten vol spanning om opnieuw vlot én veilig te kunnen oversteken. Te voet of met de fiets, aan jou de keuze.

We knipten geen lintje door. We vonden het toepasselijker om de gloednieuwe brug gewoon in te fietsen. We deden dat in het gezelschap en in het wiel van schepen van Openbare Werken Dirk Vansina en schepen van Mobiliteit David Dessers.

Ook voor hen is het duidelijk: de nieuwe infrastructuur over het spoor is een onmisbare verbinding in een fietsstad als Leuven. Hier is de laatste jaren heel wat geïnvesteerd in het verhogen van het comfort van de fietser. De nieuwe Parkwegbrug past perfect in dat plan.

De betonnen brug is 4,5 meter lang en voor scholieren, fietsers en joggers dé oversteekplaats naar, onder andere, de Abdij van Park en de plaatselijke school.

Een strak schema

Tien maanden. Meer hadden onze teams niet nodig voor de bouw van de veelbesproken brug.

In september vorig jaar gingen we van start. Na de nodige voorbereidende werken bouwden we in een eerste fase de nieuwe landhoofden, die moeten zorgen voor voldoende ondersteuning van de brug. Dat deden we ter plaatse. Daarna volgde het brugdek: we installeerden meerdere voorgemaakte liggers en plaatsten er tot slot U-vormige dekelementen op.

Niet alleen de brug, maar ook de afsluitingen langs het spoor aan de kant van de Tivolistraat hebben we vernieuwd over een afstand van één kilometer.

De planning was strak, maar nu, amper tien maanden later, mogen we trots zijn op het resultaat. De buurtbewoners kunnen er opnieuw vlot de spoorlijn Leuven-Ottignies kruisen én we verhoogden opnieuw de veiligheid van het treinverkeer.

Missie geslaagd, als je het ons vraagt.