Overslaan en naar de inhoud gaan
Kinderen op schooluitstap met Infrabel.

School is cool

Wil jij als leerkracht je leerlingen vertrouwd maken met de veiligheidsregels in en rond het treinstation? Of aan de sporen en overwegen? Dan steken we met veel plezier een handje toe! Ontdek hieronder de verschillende tools voor leerlingen van de lagere school én het secundair onderwijs.

De Grote Schoolkalender 

Met de Grote Schoolkalender maken we de jongste weggebruikers bewust van de mogelijke gevaren aan overwegen en langs de sporen. Leerkrachten in het basisonderwijs krijgen daarom bij het begin van het nieuwe schooljaar een exemplaar. Na 10 jaar is de kalender een vaste waarde in de klas.

De Grote Schoolkalender.

Spelboek over spoorveiligheid

Op maat van de leerlingen en hun vaardigheden werkten we drie boekjes van 20 pagina’s uit, eentje voor elke graad van het lager onderwijs. Kinderen leren al spelend wat wel en niet mag in de buurt van de sporen. Doen ze alle opdrachten in het spelboek? Dan mogen ze zich echte experts in spoorveiligheid noemen! Bij elk spelboekje hoort ook een digitale handleiding voor de leerkracht.

Foto van het spelboek.

Schoolkit

Stel je eigen les samen met behulp van deze pedagogische kit en breng je leerlingen (6 tot 12 jaar) alles bij over de veiligheidsregels aan overwegen en langs de sporen. Met 5 leuke modules zoals een reuzeganzenbord en gezelschapsspel kan je de kit personaliseren op basis van het aantal deelnemers, leeftijd, enzovoort. De modules zijn digitaal beschikbaar, de affiches kan je nog steeds op papier bestellen.

Foto van de schoolkit van Infrabel.

The Floor

Onze nieuwe sensibiliseringsactie The Floor dompelt leerlingen van 12 tot 18 jaar onder in een levensechte VR-ervaring rond spoorlopen. Een hele klas kan tegelijk plaatsnemen op het trillende podium van The Floor. Elke deelnemer beleeft wat er precies gebeurt als je de verkeersregels langs het spoor niet naleeft. Door corona zijn er momenteel even geen sessies maar we geven je graag meer info.

Foto van kinderen op The Floor.