Overslaan en naar de inhoud gaan

Aalter - vernieuwing perrons

Van 5 augustus 2019 tot en met 2021 vernieuwen wij de perrons in het station van Aalter. 

Locatie

Perrons in het station van Aalter.

Planning

Begin: april 2019
Eind: eind 2021

Welke werken voeren wij uit?

Van 5 augustus 2019 tot en met 2021 vernieuwen wij de perrons in het station van Aalter. 

Wanneer werken we?

Na de herinrichtingswerken van perrons 1, 2 en het stationsplein, starten we vanaf 2020 met de realisatie van de toegangshelling aan de Spoorweglaan. Aansluitend werken we t.e.m. juli 2021 aan de herinrichting en vernieuwing van perrons 3 en 4.

Wat is de impact van onze werken?

De werken aan de Spoorweglaan gaan gepaard met enige geluidshinder, aanpassingen van de rijrichtingen en het inrichten van werkzones. Er wordt gestreefd om de hinder voor alle weggebruikers zo min mogelijk te houden door gefaseerd te werken.

Van 8 januari 2020 tot juli 2021 is er enkel éénrichtingsverkeer mogelijk op de Spoorweglaan tussen de Gouvernementstraat en Hoefijzer.

Om verschillende werken uit te voeren aan de onderdoorgang en tegelijkertijd de veiligheid van de treingebruikers te garanderen, gaat de reizigerstunnel vanaf zaterdag 16 mei tijdelijk dicht. Het station is daardoor enkel nog bereikbaar via het Stationsplein. Reizigers die vanuit Aalter-centrum komen, kunnen via de onderdoorgang aan de Loskaaistraat, onder de sporen en zo via de Brugstraat en het Stationsplein de perrons bereiken. Dat blijft zo tot maandag 14 september 2020

Voor de veiligheid van de zwakke weggebruiker legt het gemeentebestuur vanaf 16 mei tijdelijk een fietsstraat in tussen de voetgangerstunnel in de Brugstraat en het Stationsplein .

Een totaaloverzicht van de fasering van werken kan je hier vinden. Het signalisatieplan is via deze link te zien.