Overslaan en naar de inhoud gaan

15 IT-studentes van Interface3 te gast op de Infrabel Academy!

Op 22 oktober 2021 waren 15 IT-studentes van de non-profitorganisatie Interface3 te gast op onze Infrabel Academy. Tijdens dit bezoek maakten ze kennis met onze activiteiten in Virtual Reality, Artificial Intelligence, Augmented Reality en Geolocalisatie in het kader van de spoorveiligheid. Een boeiende samenwerking!

Interface3 vzw is een non-profitorganisatie die elk jaar ongeveer 120 vrouwen opleidt in een professionele omscholing voor ICT-functies. Als onderdeel van de opleiding kwamen de vrouwen op bezoek bij onze Infrabel Academy, waar ze kennismaakten met onze activiteiten op de ICT-domeinen van Virtual Reality, Artificial Intelligence, Augmented Reality en Geolocalisatie rond spoorveiligheid. De dienst ICT van Infrabel heeft aan de studenten getoond wat Infrabel in die domeinen zoal doet.

Werken bij de spoorwegen: vernieuwend en vooruitstrevend

Tijdens het bezoek aan de Academy werden er talloze demonstraties gehouden voor de studenten, gaande van Artificial Intelligence en een testsimulator voor op werven tot een simulator voor weg-rail kraanmachinisten op bouwplaatsen. Ook werd ook getoond hoe men op een bouwplaats een belemmering (bijv. ondergrondse kabels) kan visualiseren om te voorkomen dat ze deze tijdens hun werkzaamheden beschadigen. Kortom: werken bij de spoorwegen is ook innovatief en vooruitstrevend, zeker ook op het vlak van ICT.

Een inclusieve bedrijfscultuur

Binnen Infrabel zetten we ook in op diversiteit op de werkvloer en daarom is deze samenwerking met Interface3 zo boeiend. De organisatie zet zich in om meer vrouwen de weg te laten vinden naar jobs die nog al te vaak als typisch mannelijk beschouwd worden. Dat initiatief willen we steunen. Wist je dat er tot op heden binnen de dienst ICT van Infrabel 11,2% vrouwelijke medewerkers aan de slag zijn? Dat cijfer kan zeker nog verhoogd worden en door samenwerkingen zoals deze is dat mogelijk!

Ben jij op zoek naar een ICT-job of ken je iemand die op zoek is? Solliciteer dan zeker op één van onze jobs!