Overslaan en naar de inhoud gaan
ontmoeting met Proximus, de MIVB en minister Alexander De Croo.

Diversiteit en gendergelijkheid bovenaan op de agenda

Al jarenlang dragen we gendergelijkheid bij ons personeel hoog in het vaandel en willen we meer vrouwelijke medewerkers aantrekken.  Met dat in het achterhoofd organiseerden we een ontmoeting met Proximus, de MIVB en minister Alexander De Croo om te luisteren naar hun visie over dit thema en onze ervaringen op dit vlak uit te wisselen.

Vaak krijg je nog te horen “Infrabel, dat is een mannenbastion van ingenieurs en technici.” Deze trend is evenwel aan het veranderen en we zien meer en meer vrouwen aan de slag in domeinen waar vroeger enkel mannen werkten.  Andere bedrijven, die op basis van de banen die zij aanbieden ook een "mannelijk" imago hebben, hebben het ook knap lastig om vrouwen aan te trekken.

Daarom nodigden we Proximus (Nele Van Malderen - Strategic Advisor to the CEO Proximus) en de MIVB (Frédéric Demars - HR-directeur van de MIVB) uit om ons uit te leggen wat zij doen ten voordele van de gendergelijkheid en onze best practices uit te wisselen. Een andere bekende gast, Alexander De Croo, vice-eersteminister en auteur van het boek "De eeuw van de vrouw", kwam ook zijn visie op de rol van de vrouw in de samenleving met ons delen. Diverse leerrijke en boeiende presentaties en besprekingen leerden ons nadenken hoe we ons verder kunnen ontwikkelen om op één lijn te zitten met de wereld om ons heen.

We need women like you !

Het is via ontmoetingen zoals deze dat we de vrouwen die bij ons willen komen werken tonen dat het onze ambitie is om de gendergelijkheid te versterken. We geloven namelijk heel hard dat een divers samengesteld personeelsbestand de innovatie stimuleert en ons in staat stelt om de komende uitdagingen vanuit een nieuwe hoek te benaderen.

Een greep uit de acties waar we actief aan werken:

  • Meer vrouwen aanwerven in technische beroepen en IT-functies
  • Programma’s op touw zetten om de work-lifebalans te verbeteren (New Ways of Working)
  • Onze mannelijke personeelsleden bewust maken van het belang van bepaalde gedragsveranderingen door hen te laten deelnemen aan initiatieven zoals JUMP