Overslaan en naar de inhoud gaan
//Academy.

D-3 maanden voor de officiële opening van de eerste Belgische spoorwegschool!

De officiële opening van onze toekomstige spoorwegschool komt stilaan in zicht. Dit unieke opleidingscentrum zal dé referentie zijn in België. Boven alles gaat het de ambitieuze uitdaging aan om op een efficiënte manier te beantwoorden aan de opleidingsbehoeften van onze talenten.

We kijken al vol ongeduld uit naar de officiële opening van de toekomstige //Academy! Die is voorzien voor begin 2021. Deze nieuwe spoorwegschool biedt (als enige in België) de mogelijkheid aan duizenden collega’s om hun beroep nog beter onder de knie te krijgen. Een aantal journalisten kregen op 2 oktober de kans een kijkje te nemen op de werf die nu de laatste fase ingaat.

Een gespecialiseerde school op een centrale en toegankelijke locatie

Het opleidingsaanbod van //Academy beantwoordt aan de huidige opleidingsbehoeften binnen onze onderneming. De school komt niets te vroeg, want tot op heden bestond er geen echte spoorwegschool in België. Opleidingen voor nieuwe collega’s, permanente opleidingen voor alle medewerkers, theoretische en praktische opleidingen...  //Academy organiseert meer dan 300 verschillende cursussen en opleidingen op één en dezelfde locatie, in een gebouw dat gemakkelijk bereikbaar is en strategisch en centraal gelegen is (naast het Weststation in Brussel).

Technische opleidingen simuleren de situatie op het terrein

Een groot deel van de opleidingen is bedoeld om de collega’s klaar te stomen voor de technische beroepen. //Academy beschikt over oefenhallen die zijn ingericht met spoorinfrastructuur, simulatoren van seinketen, sporen uitgerust met een wissel en een overweg, en tal van andere geavanceerde pedagogische tools. De cursisten krijgen dus de kans zich in alle veiligheid verder te bekwamen in haast levensechte situaties.

Het aftellen is begonnen…

De //Academy, waarvan de bouwwerken van start gingen in 2018, biedt tegelijk een venster op de talloze beroepen die de motor zijn achter ons bedrijf.