Overslaan en naar de inhoud gaan
Fairtrade-award.

Fairtrade-award voor duurzame inspanningen!

Fairtrade@Work, dat is de prijs die we ontvingen. Het is een erkenning voor onze inspanningen op vlak van verantwoord aankopen van producten uit eerlijke handel. Aan de award is een leuke trofee verbonden die we met veel trots zullen uitstallen!

Twee sterren

We kregen de award omdat we op veel Fairtrade-domeinen al actief zijn. Om in aanmerking te komen voor de prijs, moet je als bedrijf aan deze eisen voldoen:

  • Enkel Fairtrade-koffie aankopen
  • Deelnemen aan de Fairtrade Academy
  • Ondertekenen van het Fairtrade@Work Charter
  • Medewerkers bij Fairtrade betrekken

Onze inzet, de acties die we al doen en onze toekomstige plannen hebben voor een twee sterren-award gezorgd. Dat is zeker al een prestatie om trots op te zijn. Het motiveert ons om er nog meer op in te zetten. 

We zijn op de goeie weg!

We gaan dus zeker door met onze inspanningen op vlak van verantwoorde inkoop en eerlijke handel. Maar ook op andere vlakken blijven we ons inzetten, binnen onze verschillende afdelingen, voor vergaderingen en evenementen. Na de ondertekening van de Green Deal Circular Purchases, zijn we fier dat we ook deze prijs in de wacht mochten slepen! We blijven stappen vooruit zetten.

Wat is Fair Trade?

Fairtrade is eerlijke handel. De productie, verwerking en verkoop van Fairtrade-producten voldoet aan bepaalde strikte standaarden. Die zijn bedoeld om democratische organisatiestructuren, milieubescherming en betere arbeidsvoorwaarden te garanderen. 

Het label zorgt ervoor dat productenten de kans hebben om een stabielere en eerlijkere prijs te krijgen voor hun producten. En daarnaast kunnen ze ook duurzame handelsrelaties uit te bouwen. Zowel de boeren als de arbeiders op het veld, krijgt een bijkomende premie die ze zelf kunnen investeren in projecten voor de gemeenschap en om duurzame productie te ontwikkelen.

Fairtrade-award.