Overslaan en naar de inhoud gaan

Concrete acties om iedereen gelijke kansen te geven

Het einde van het jaar is in zicht. Een goede gelegenheid dus om terug te blikken op wat de partners van Infrabel hebben gerealiseerd om de digitale kloof te verkleinen en digitale tools voor iedereen even toegankelijk te maken. Dit doen zij door IT-materiaal van Infrabel een nieuw leven te geven!

Sinds enkele jaren ontwikkelt Infrabel samenwerkingsverbanden met drie partnerorganisaties om, onder meer, ons verouderd IT-materiaal een tweede leven te geven. Dit jaar staken zij snel de handen uit de mouwen om diegenen die door de gezondheidscrisis het meest geïsoleerd geraakten, uit de nood te helpen. Hun acties leverden een mooi resultaat op:

  • Close the Gap www.close-the-gap.org schonk 15.000 computers aan scholen en 4.000 tablets aan homes
  • aSmartWorld deelde via de stichting www.fondationdigitale.be 300 toestellen uit in 120 rusthuizen en ging tijdens de eerste lockdown een nieuw partnerschap aan ten behoeve van ouderen.  Met hun nieuwe solidariteitsactie Connected Smiles (www.connectedsmiles.be) willen ze samen met het Belgisch Rode Kruis en Solidaris tijdens deze tweede lockdown 1.000 smartphones en tablets wegschenken.
  • Via www.oxfamsol.be gingen 200 laptops naar verenigingen die ijveren voor socio-professionele integratie, 500 laptops naar studenten en bijna 1.000 computers naar Oxfam-winkels.

Benoît Gilson, onze gedelegeerd bestuurder, onderstreept het belang van deze partnerschappen voor ons bedrijf: “Als overheidsbedrijf vinden wij het van essentieel belang om mee te bouwen aan een inclusieve samenleving waarin gelijke kansen voor iedereen de norm is. Ik wil onze verschillende partners van harte bedanken die met hun werk soms in de schaduw blijven.”

Wil je meer weten over onze initiatieven op het vlak van diversiteit en circulaire economie?