Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelenderwijs informeren en sensibiliseren!

Zoals elk jaar bieden we iedereen die kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar iets wil vertellen over het spoor of hen de veiligheidsregels in de buurt van de sporen wil uitleggen, twee gratis educatieve tools aan. We willen zo leerlingen uit het lager onderwijs de spoorwegberoepen leren kennen en leerlingen uit het middelbaar onderwijs bewust maken van de gevaren in de buurt van de sporen.

Jongeren informeren en sensibiliseren, dat is de uitdaging die we aangaan bij het begin van dit nieuwe schooljaar 2022. Daarvoor hebben we twee leuke kaartspelen ontwikkeld: “Code Rails” en “Het spel van de 7 families van Infrabel”. Je kan ze nu reeds bestellen via onze website.

Code Rails: het escape game van Infrabel

“Code Rails” bestaat uit een escape game aangevuld met een theoriecursus over de spoorveiligheidsregels. Het is een interactief avonturenspel voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Het spel bestaat uit 3 spannende avonturen die afgestemd zijn op 3 verschillende leeftijdscategorieën. De spelers moeten binnen een bepaalde tijd een aantal raadsels oplossen aan de hand van kaarten. Door de kaarten te bestuderen en ze met elkaar te combineren, komen ze aan cijfercodes, die ze moeten invoeren in een app. Elk jaar stellen we meer dan 600 gevallen van spoorlopen vast. Dit cijfer moet omlaag, en volgens ons begint sensibilisering het best al op vroege leeftijd.

Ga hier om “Code Rails” te bestellen.

“Het spel van de 7 families” voor de allerjongsten

“Het spel van de 7 families” is bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Dit kaartspel, dat is gebaseerd op interviews met collega's van Infrabel, is bedoeld om kinderen spelenderwijs te laten kennismaken met onze spoorwegberoepen. Wist je, bijvoorbeeld, dat, als er een ongeval is gebeurd, mensen bij Infrabel tijdens hun onderzoek zoveel mogelijk informatie verzamelen om de oorzaken van het ongeval te begrijpen en ervoor te zorgen dat zo’n ongeval nooit meer gebeurt? Maak kennis met hun beroep en ruime 40 andere beroepen via de kaarten in de speldoos. Dit kaartspel maakt deel uit van een ruimer educatief programma dat bedoeld is om kinderen te laten kennismaken met onze spoorwegberoepen en hen via theorie en een spelboek over de spoorveiligheidsregels te sensibiliseren over hoe belangrijk het is die na te leven.

Ga hier om “Het spel van de 7 families” te bestellen.