Overslaan en naar de inhoud gaan
Spoordagen.

Vandaag gingen onze Spoordagen van start

Van 11 tot 25 juni gaan we langs bij de lokale en provinciale overheden. Doel van zo’n dag is de activiteiten van ons bedrijf en de geplande projecten in hun regio voor hen uit de doeken te doen en al hun vragen te beantwoorden.

We hechten heel veel belang aan goede relaties met de gemeenten en provincies waar een spoorlijn doorloopt. Hiervoor gaat er niets boven een directe ontmoeting. Tot eind juni is dat wat we in het hele land zullen doen.

Spoordagen.

Vandaag trokken we naar Leuven voor de eerste van acht geplande ontmoetingen. Op het programma van een Spoordag staat: een informatiesessie over onze opdrachten, prioriteiten en belangrijkste werken voor de komende jaren, gevolgd door een open gedachtewisseling over verschillende thema’s:

  • veiligheid: onze maatregelen om te beletten dat mensen een gesloten overweg toch oversteken, bewustmakingsacties om spoorlopen op ons net tegen te gaan... 
  • Milieu: hoe we onze spoorbermen onderhouden, wat we zoal doen om eventuele overlast veroorzaakt door onze werken te beperken en om de biodiversiteit te beschermen... 
  • noodplanning, bij een incident of ongeval op ons net waarvoor een gecoördineerde reactie van de hulpdiensten noodzakelijk is. 
  • onze huidige en toekomstige spoorprojecten in hun regio.

Tot eind juni staan nog zeven andere Spoordagen op het programma in Antwerpen, Ans, Doornik, Gent, Ronet, Brussel en Hasselt.