Overslaan en naar de inhoud gaan

Een verrassende wandeling in Brussel

Zoek je nog ideeën voor een toffe gezinsactiviteit of een leuk uitje met vrienden? Ontdek hier een verrassende wandeling in Brussel. Deze wandeling heeft namelijk moerassen, street art, boeiende weetjes over het spoorwegnet, flora en fauna voor jou in petto... En dat allemaal op nog geen steenworp van ons verwijderd, in Jette en Ganshoren. Niet te missen dus!

Een wandeling van 5 km in een kleurrijke omgeving

Eind 2020 hebben we 3 overwegen vervangen door 3 onderdoorgangen onder de sporen. Vandaag maken heel wat voetgangers en fietsers er dagelijks druk gebruik van. Om deze kunstwerken op te vrolijken en jonge kinderen bewust te maken hoe belangrijk het is de veiligheidsregels nabij de sporen te respecteren, werkten we samen met de Vanhelmontbasisschool in Jette en een groep Belgische kunstenaars. Samen bedachten ze tekeningen voor de muurschilderingen op de muren van de onderdoorgangen onder het spoor. Daarbij werkten ze rond verschillende thema’s zoals zachte mobiliteit, het milieu, het spoornet, veiligheid... Met een resultaat dat mag gezien zijn!

Bewonder de muurschilderingen tijdens deze wandeling en geniet van de verschillende omgevingen die je er over een afstand van nauwelijks 4,5 km aantreft. Zo ontdek je onder meer de moerassen van Jette en Ganshoren, een heel verrassende plek zo dicht bij het centrum van Brussel. Geef vooral je ogen goed de kost, want tijdens je wandeling is er veel kans dat je enkele kleine dieren ziet lopen en vallen er ook heel wat verschillende plantensoorten te bewonderen.

Klaar voor een verrassende wandeling?

 

Lees ook meer over onze schattenjachten in Doornik en Estaimpuis :