Overslaan en naar de inhoud gaan
Maaike aan het werk bij de verkeersleiders.

YOUCA Action Day

Dankzij het project YOUCA Action Day kregen tien jongeren de kans om de spoorwegwereld van binnenuit te leren kennen en in het kielzog van enkele collega’s kennis te maken met wat er achter de schermen allemaal gebeurt.

YOU...wat?

Het project YOUCA: Youth for Change and Action is een vereniging zonder winstoogmerk die jongeren tussen 15 en 20 jaar warm wil maken om zich in te zetten voor een duurzamere en rechtvaardigere samenleving.  Op “YOUCA Action Day” krijgen meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren de kans om even mee te draaien op de werkvloer en een goed doel te steunen! Het loon dat zij op YOUCA Action Day verdienen, gaat immers naar een jongerenproject van de ngo Trias in Guinée. Ongeveer 3 op 4 jonge Guineeërs van 25 jaar vindt geen werk. Het project wil die jongeren uit de werkloosheid halen door hun ondernemerszin aan te wakkeren en hen ertoe aan te zetten om een eigen zaak te starten.

In de huid van onze collega’s

De jongeren krijgen de kans om zich verder te ontplooien, kennis te maken met de arbeidsmarkt en zich actief ergens voor in te zetten. YOUCA Action Day is voor Infrabel bovendien een ideale gelegenheid om onze spoorwegberoepen bij de jongeren in de kijker te zetten. Dit jaar laten we de jongeren een dag lang kennismaken met het beroep van:
 

  • Verkeersleider
  • Safety Controller
  • Technicus Seininrichting
  • Teamverantwoordelijke “Sporen”
  • Specialist seininrichting
  • Opleider en coördinator verkeer

Maaike, 17 jaar, kroop in de huid van een van onze verkeersleiders. Waarom zij deelnam aan Youca? Ze wilde wel weten hoe wij het treinverkeer in goede banen leiden! En ze vond het een heel leerrijke dag: "Het is leuk om kennis te maken met de verkeersleiding. Het was iets onbekends voor mij. En nu weet ik wat er hier allemaal gebeurt."

Scholieren aan het werk voor YOUCA Action Day.