Overslaan en naar de inhoud gaan

Dendermonde-Lebbeke - Aanpassing spoorlijn

Wij leggen twee uitwijksporen aan in de stad Dendermonde en de gemeente Lebbeke (Baasrode-Zuid) langs de bestaande spoorlijn 53 (Dendermonde-Mechelen).

Locatie

Tussen de Winningstraat te Dendermonde en de Mandekesstraat voor het station van Baasrode Zuid. 

Planning

Begin: November 2020
Eind: Zomer 2023

Aanpassing spoorlijn Dendermonde - Lebbeke

Wij werken aan het indienen van een omgevingsvergunningsaanvraag voor de aanleg van uitwijksporen in de stad Dendermonde en de gemeente Lebbeke (Baasrode-Zuid) langs de bestaande spoorlijn 53 (Dendermonde-Mechelen).
De aanleg van deze twee uitwijksporen is noodzakelijk in het kader van de Europese normen om goederentreinen tot 740m lengte toe te laten op het Belgisch spoornet. Op die manier zullen er op alle kerncorridors in Europa goederentreinen van 740m lengte kunnen rijden.

Concreet zullen we twee nieuwe sporen bouwen langs de bestaande spoorlijn 53. Er komt één aan de noordzijde te liggen en één aan de zuidzijde. Deze sporen komen te liggen tussen de Winningstraat te Dendermonde en de Mandekensstraat voor het station van Baasrode-Zuid.

Aanpassing spoorlijn Dendermonde - Lebbeke.

Momenteel zijn wij volop bezig met het optimaliseren van de plannen voor de aanleg van de goederencorridor, waarbij er rekening gehouden wordt met de realisatie van andere mobiliteits- en infrastructuurprojecten in het gebied zoals oa de fietssnelwegen. Het feit dat deze plannen momenteel nog aangepast worden, betekent dat er tot op vandaag er nog geen definitief plan is en dus ook nog geen omgevingsvergunningsaanvraag werd ingediend. We verwachten dat er tegen de zomer een aangepast plan beschikbaar is en een omgevingsvergunningsaanvraag kan worden ingediend voor dit project.

Meer info?

Voor specifieke vragen i.v.m. de uitwijksporen kan u contact opnemen met ons via: contact@infrabel.be

Voor vragen over de fietssnelwegen F19 en F44 kan u terecht op de website fietssnelwegen.be of kan u contact opnemen met: mobiliteit@oost-vlaanderen.be