Overslaan en naar de inhoud gaan

Infrabel maakt zich klaar voor de toekomst: 5G hoog op de agenda

5G is de toekomst en die trein wil Infrabel niet missen! Op maandag 21 maart organiseerde Infrabel in de Academy van Brussel-West een evenement over de mogelijkheden van deze nieuwe technologie.

Minister van Telecommunicatie en Overheidsbedrijven Petra De Sutter en enkele grote namen uit de telecomsector waren maandag te gast in de Infrabel Academy. Samen met de CEO van Infrabel, Benoît Gilson, reden de genodigden eerst mee in een meettrein van Schaarbeek tot aan de Infrabel Academy in Brussel-West, waarna ze ideeën uitwisselden tijdens een uitgebreid rondetafelgesprek.

Het gebruik van 5G in de toekomst, en de manier waarop Infrabel deze technologie zo goed mogelijk kan inzetten, kwam uitgebreid aan bod. Er ligt weliswaar nog werk op de plank, maar wat nu al vaststaat is dat 5G ons leven gaat veranderen.

Voor bedrijven zal de impact van 5G van groot belang zijn. Dankzij deze technologie zal de gegevensoverdracht veel sneller verlopen, wat veel toepassingen zal versnellen.

Zo zullen onze meettreinen dankzij 5G sneller beelden kunnen doorsturen naar bijvoorbeeld onze ingenieurs. Ook kunnen drones op ons netwerk een 5G-verbinding gebruiken voor tal van toepassingen, denk aan filmen op moeilijk bereikbare plaatsen of het bewaken van onze infrastructuur. Op termijn zouden we zo meer kabeldiefstallen kunnen vermijden en de algemene veiligheid verder verbeteren.