Overslaan en naar de inhoud gaan
Train en gare.

Coronavirus Infrabel en de NMBS passen de treindienst aan 

Samen met de NMBS en de federale regering hebben we in het kader van de strijd tegen het Coronavirus besloten om vanaf maandag 16/03 een aangepaste treindienst aan te bieden door het aantal P-treinen van en naar Brussel te verminderen. Het doel van die maatregel is om de continuïteit van het openbaar vervoer tijdens de crisis te waarborgen en de reizigers goede vervoersvoorwaarden te bieden.

Nauwe samenwerking tussen de regering, de NMBS en Infrabel

Sinds het begin van de Coronavirus-crisis werken de NMBS en Infrabel nauw samen met de overheid om de situatie in de spoorwegsector, die essentieel is voor de goede werking van het land, in real time op te volgen.

De NMBS en Infrabel stellen een forse daling vast van het treingebruik. In navolging van wat vrijwel alle andere naburige treinoperatoren doen, hebben Infrabel en NMBS - in samenwerking met de regering - besloten om vanaf maandag 16 maart het treinaanbod aan te passen. Concreet zullen 90 P-treinen van en naar Brussel worden geschrapt.

Die maatregel maakt het mogelijk om 97% van de normale dienst te leveren. Alle lijnen zullen bediend blijven en de samenstelling van de treinen zal indien nodig versterkt worden om een matige bezettingsgraad te behouden en zo het risico op besmetting tussen de reizigers te beperken. 

Deze aanpassing is een eerste fase die kan evolueren in functie van de ontwikkeling van de situatie, het absenteïsme van het personeel van beide spoorondernemingen en de bezettingsgraad van de treinen. 

 

Ons bedrijf in dienst van ons land

Sinds vrijdagavond zijn er in ons land veel strenge maatregelen genomen om de bevolking te beschermen tegen het coronavirus. We zijn erg trots op onze collega’s er alles aan doen om het treinverkeer te verzekeren. Dankzij hen heb je, ondanks alles, nog de mogelijkheid om je te verplaatsen en kan de Belgische economie blijven functioneren. We blijven zo doorgaan. 

Zoek je informatie over jouw trein?

Raadpleeg dan de aangepaste dienstregeling op de website van de NMBS.