Overslaan en naar de inhoud gaan
Corine Athas.

CSR pro of the year Steun onze maatschappelijke projecten
en stem op Corine!

Sinds 2011 zet onze collega Corine Athas zich dagelijks in om het beleid maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Infrabel vorm te geven.

Dit betekent dat ze een maatschappelijke, ecologische en economische dimensie geeft aan wat we doen. Ook dit jaar is Corine opnieuw genomineerd voor de CSR Professional of the Year-award! Geef haar je steun via deze link!

Corine gaat er elke dag voor 

Binnen het CSR-team (Corporate Social Responsibility), en in samenwerking met verschillende afdelingen en collega’s, heeft Corine verschillende initiatieven uit de grond gestampt zoals:
 

 • de diversiteitswerkgroepen die ze heeft opgericht en leidt
 • de opleidingen op maat over duurzame overheidsopdrachten
 • de speelgoed- en kledinginzamelacties
 • de lancering van het eerste in-house e-bike testproject
 • de medewerking aan projecten om onze technische beroepen in de kijker te plaatsen (dream day, story me, we go stem...) 
 • De organisatie van de “Middag van de Duurzame Ontwikkeling”
 • ….

De MVO-community: een opmerkelijk goed initiatief!

In 2012 richtte ze de “MVO-community Infrabel” op, die helpt om maatschappelijk verantwoord ondernemen te belichamen binnen het bedrijf via:

 • medewerking aan concrete projecten (bijvoorbeeld lokale aanspreekpunten die ter plaatse zorgen voor speelgoedinzamelacties, bloedinzamelingen, testritten met fietsen...).
 • interne en externe informatieverspreiding
 • de vele nieuwe en frisse ideeën die het CSR-team binnenkrijgt
 • berichtgeving vanop het terrein.

Deze communit begon met 14 mensen, en is uitgegroeid tot 400 leden (lokale aanspreekpunten, management, werkgroepen, Ambassify...). Het initiatief bleef niet onopgemerkt, andere bedrijven tonen hier veel belangstelling voor!

Help ons maatschappelijk verantwoord te ondernemen: stem op Corine!

Voor de tweede keer is Corine genomineerd voor de CSR Professional of the Year-award! 

Iedereen kan Corine helpen om CSR-professional van het jaar te worden door op haar te stemmen! Tot 19 februari kan je in enkele seconden je stem uitbrengen via deze link. Corine behoort tot de finalisten in de categorie Franstalige MVO-professionals. De website vraagt je om ook te stemmen voor de Nederlandstalige finalist: zo kan je zien wat er elders gebeurt rond MVO.

Wil je meer weten over CSR bij ons? Klik op deze link

Wat vindt Corine er zelf van?

"Ik besefte niet hoeveel we bij Infrabel al bereikt hebben op het vlak van MVO. We zijn begonnen met zeer kleine acties, waarvan het leek alsof die nog niet zo veel om het lijf hadden. En dan, beetje bij beetje, veranderden deze kleine acties in grotere projecten. Gaandeweg professionaliseerden we onze werkwijze en konden we rekenen op de steun van steeds meer medewerkers. Het is niet altijd gemakkelijk geweest, maar de balans blijft volgens mij positief. Toegegeven, er zijn nog veel verbeterpunten, vooral in het licht van de vele sociale en milieu-uitdagingen, maar ik zie het glas liever halfvol dan halfleeg :) Dank aan alle collega’s die mij al die jaren hebben geholpen om de CSR bij Infrabel uit de grond te stampen. Het is een eer om weer een van de drie finalisten te zijn. Het is al een dubbele overwinning op zich dat de jury vindt dat ik twee keer achter elkaar een finalist kan zijn."

Stem op Corine