Overslaan en naar de inhoud gaan

Een tragisch ongeval in Langdorp (Aarschot)

Op donderdag 20 juni, rond 22.30 uur, raakte een goederentrein een voertuig aan de overweg in de Winterstraat in Langdorp (Aarschot - Vlaams-Brabant). De bestuurder van de auto, een jongeman van bijna 21 jaar uit Aarschot, kwam om het leven. De andere twee passagiers raakten licht gewond.

Wij betuigen onze oprechte deelneming aan de familie van het slachtoffer en betuigen ons medeleven aan de andere mensen die betrokken zijn bij dit tragische ongeval. Sinds gisteravond werken onze teams volledig mee aan het onderzoek van het Leuvense parket om de oorzaken van dit ongeval op te helderen.

De eerste bevindingen van onze technische teams op het terrein sluiten een storing van de overweg (verlichting, bel en poorten) uit. Om deze tragedie te verklaren, wordt momenteel de piste van een menselijke fout gevolgd. Er zou mogelijk een fout gemaakt zijn bij een specifieke procedure die gevolgd moest worden nadat een goederentrein in panne gevallen was. De opvolging van dit incident was bezig op het moment van het ongeval aan de overweg.  

Voor ons bedrijf, waar veiligheid een absolute prioriteit is, is het een donkere dag. Deze tragedie treft in de eerste plaats de directe slachtoffers van het ongeval, maar het is ook zeer pijnlijk voor onze medewerkers die het hebben meegemaakt en die als voornaamste taak hebben de veilige werking van ons netwerk te waarborgen. Onze medewerkers kunnen, als ze dat wensen, een beroep doen op begeleiding.

Er bestaan specifieke veiligheidsprocedures, ook in de specifieke context waarin dit ongeval zich heeft voorgedaan. Deze procedures zullen worden geëvalueerd in het licht van de eindconclusies van het onderzoek.