Overslaan en naar de inhoud gaan

European Year of Rail

2021 is het Europees Jaar van het spoor. Een initiatief van de Europese Commissie, waaraan wij deelnemen, om een duurzaam, veilig en innovatief vervoermiddel onder de aandacht te brengen!

In dit Europees Jaar van het spoor willen we de aandacht vestigen op de vele voordelen van het gebruik van de spoorwegen. Maar ook om u te bedanken dat u voor het milieuvriendelijke alternatief van het spoor heeft gekozen voor het vervoer van uw goederen en klanten!

Een duurzame vervoerswijze in het kader van de modal shift

Een goederentrein vervangt gemiddeld 50 vrachtwagens op de weg. Maar er zijn nog tal van andere voordelen die van het spoor een duurzaam alternatief maken voor het goederenvervoer.

De trein :

  • Stoot ten minste 9 keer minder CO2 uit; 
  • Genereert 8 keer minder luchtvervuiling;
  • verbruikt 6 keer minder energie dan wegvervoer

Een veilig vervoermiddel 

Veiligheid op ons netwerk is onze prioriteit. Om dit te garanderen installeren wij de meest moderne systemen en voeren wij bewustmakings- en preventiecampagnes uit.

Een innoverend vervoermiddel

Innovatie is de kern van ons bedrijf. Mobiliteit is vandaag de dag een belangrijk thema en nieuwe technologieën zijn van essentieel belang om een veilig en betrouwbaar spoorwegnet te waarborgen. We blijven innoveren op alle vlakken om onze infrastructuur te verbeteren en de mobiliteit voor iedereen te vergroten.

Projecten mogelijk gemaakt door Europese steun