Overslaan en naar de inhoud gaan

Plug, play, disrupt

Innovatie voor een betere mobiliteit en veiligheid

Vandaag vormt mobiliteit een grote, evoluerende uitdaging. Wij geloven dat we mede dankzij technologie een veilig en betrouwbaar spoorwegnet kunnen creëren. Maar dat vraagt wel om een goede kennis en voorbereiding. Enkel zo kunnen we bij Infrabel innovatie centraal stellen in alles wat we doen. Enkel zo blijven we in alle disciplines innoveren en ontwikkelen we een steeds betere spoorinfrastructuur. Voor een nog betere veiligheid van iedereen.

Langetermijnverhaal

We analyseren steeds de trends op lange termijn en staan open voor elk stukje innovatie met een potentiële impact. Bovendien zijn we voortdurend op zoek naar en anticiperen we op nieuwe opportuniteiten.​ Elke nieuwe kans bestuderen en onderzoeken we tot in de kern. Want zo kunnen we ons goed voorbereiden op de volgende generatie van technologieën. Bewijzen tests dat een bepaalde technologie doeltreffend is? Dan passen we die toe in onze dagelijkse activiteiten. ​

Smart Railway

Met het project ‘slimme sporen’ sleepte Infrabel op de ‘Corporate IT Awards 2018’ de 1e prijs in de categorie ‘Digital Enterprise’ in de wacht.

Drones

Dankzij drones beschikken onze technische ploegen over meer nauwkeurige informatie. Daardoor kunnen ze hun werk in alle veiligheid uitvoeren. Daar streven we naar.

Internet of Things

Internet of Things of IoT is een technologie die voorwerpen verbindt met een centraal systeem. Zo kunnen gebruikers ze op afstand bedienen en hun werking meten. Reken maar van yes dat we toekomst zien in deze technologie! Daarom besloten we om een eigen IoT-netwerk uit te bouwen op basis van de open LoRaWAN-standaard.