Overslaan en naar de inhoud gaan
Nieuw Logistiek Centrum Infrastructuur (LCI) van Charleroi.

Gloednieuw en duurzaam gebouw voor het LCI van Charleroi

Maandag 25/2/2019 werd het nieuwe en uiterst energiezuinige Logistiek Centrum Infrastructuur (LCI) van Charleroi officieel in gebruik genomen. Alle collega’s werken nu op een centrale site van 10.000 m². De logistieke keten werd volledig omgegooid om bij incidenten op het spoornet sneller interventies uit te voeren.

Voor meer logistieke efficiëntie...

De nieuwe werkplek van het personeel, dat vroeger verspreid was over 5 verschillende sites in de regio, is modern en ergonomisch ingericht. De logistieke keten werd volledig omgegooid om prompt te reageren bij incidenten op het spoornet. Voortaan kunnen de bedienden sneller interventies uitvoeren op de 250km hoofdsporen van Couvin naar Céroux-Mousty die via Auvelais en Erquelinnes lopen. Dit zal het reizigerscomfort alleen maar ten goede komen.

In 2005 was het personeel dat instaat voor het onderhoud van de infrastructuur verspreid over meer dan 250 werkzetels. Nu zullen er tegen eind 2020 nog maar 22 LCI’s en 46 lokale antennes overblijven. Dus geen 250 werkzetels meer, maar slechts 68!

Gloednieuw en duurzaam gebouw voor het LCI van Charleroi.

... en betere energie-efficiëntieprestaties

Het nieuwe LCI-gebouw heeft uitzonderlijk hoge energie-efficiëntieprestaties. Door de industriële gebouwen uit te rusten met een bijzonder warmte-isolatiesysteem en groene stroom te gebruiken, toont Infrabel andermaal dat het zorgzaam wil omspringen met het milieu. Aan de hand van hernieuwbare energiebronnen zoals aardwarmte, pellets en warmtepompen, en door stookolie te vervangen door gas, levert de onderneming duidelijke inspanningen om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Gloednieuw en duurzaam gebouw voor het LCI van Charleroi.

Een comfortabele werkplek voor onze mannen én vrouwen!

Terwijl de gebouwen van de spoorwegen vroeger enkel voor mannen ontworpen werden, zijn er in de nieuwe gebouwen zoals het LCI van Charleroi voorzieningen voor mannen én vrouwen. 

Het gebouw bestaat  voor het grootste deel uit werkruimte. Van de 10.000 m² aan totale oppervlakte wordt 3.000 m² ingenomen door gemeenschappelijke ruimtes en kantoren, en 7.000 m² door werkplaatsen en magazijnen waar alle spoorwegberoepen zijn ondergebracht: technici van het spoor, de seininrichting en de bovenleiding, maar ook ingenieurs en administratieve medewerkers.

Gloednieuw en duurzaam gebouw voor het LCI van Charleroi.

Hoog bezoek

De heer Luc Lallemand, CEO van Infrabel, opende officieel de deuren van het nieuwe LCI-gebouw in aanwezigheid van minister Bellot en burgemeester Magnette. Dit gebouw belichaamt de prioriteiten die Infrabel heeft vastgelegd:

  • De veiligheid op ons spoornet verhogen
  • Investeren om de stiptheid te verbeteren
  • Inspanningen blijven leveren om de capaciteit uit te breiden
  • Een gezond financieel bedrijf verzekeren via doelgerichte uitgaven
Gloednieuw en duurzaam gebouw voor het LCI van Charleroi.