Overslaan en naar de inhoud gaan
Brug Ottignies.

Het station van Ottignies voortaan een stuk toegankelijker

Sinds kort heeft het station van Ottignies een gloednieuwe voetgangersbrug. Dankzij deze brug zijn de perrons en de parking des Villas vlotter bereikbaar. De nieuwe voetgangersbrug, die de oude brug vervangt, zorgt voor een directe verbinding tussen het stationsplein en de omliggende wijken.

Betere bereikbaarheid van de parking, het Athénée Royal, de Clinique Saint-Pierre en meer comfort voor personen met een beperkte mobiliteit

Bedoeling van de nieuwe voetgangersbrug is de mobiliteit in en rond het station aanzienlijk te verbeteren. Er werd onderzocht hoe en waar de trappen het best werden aangelegd, zodat de reizigers die tijdens de piekuren een trein naar Brussel of Namen nemen, zich vlot van het stationsplein naar de perrons kunnen begeven. De nieuwe brug werd ook uitgerust met 3 liften voor personen met beperkte mobiliteit.

De parking des Villas en de omliggende wijk met onder meer de Clinique Saint-Pierre en het Athénée Royal d’Ottignies zijn nu vlotter bereikbaar via de voetgangersbrug.

Een duurzaam bouwwerk

Bedoeling is dat deze brug uit staal en beton nog een lange tijd meegaat. Hij werd niet enkel gebouwd in functie van de huidige ligging van de sporen, maar ook met het oog op de aanleg van de nieuwe sporen en perrons in het kader van de “GEN”-werken, waarbij de lijn wordt uitgebreid tot 4 sporen. Tegen midden 2022 komen er nog twee nieuwe trappen en een nieuwe lift. De investering bedraagt 2,8 miljoen euro, die verdeeld wordt tussen Infrabel en NMBS.

De oude betonnen voetgangersbrug die verderop ligt richting Namen, wordt in de zomer van 2019 afgebroken. Daarvoor zal het treinverkeer uitzonderlijk worden onderbroken.

Brug Ottignies.
Brug Ottignies.