Overslaan en naar de inhoud gaan
Go! For ICT.

I-ICT zet vrouwen voorop in IT-beroepen
 

Vandaag (vrijdag 31 januari 2020) verwelkomt I-ICT eigen medewerkers, een panel van studenten en de vzw Interface3. Dit is een opleidingscentrum voor vrouwen die op zoek zijn naar een job in de IT-sector. Het doel? Onze meest veelbelovende innovaties tonen. Van artificial intelligence tot drones en augmented reality, welkom in de digitale wereld van Infrabel!

Onze collega’s bedenken en ontwerpen allerlei soorten toepassingen om:

  • het spoorverkeer in goede banen te leiden; 
  • onze infrastructuur te bewaken; 
  • onze manier van werken te digitaliseren; 
  • de veiligheidheid van ons spoornet te verhogen;
  • de stiptheid te verbeteren. 

Langs 16 informatiestanden vertellen onze IT-experts het verhaal van de digitale revolutie die volop bezig is bij ons. 

Meer vrouwen

Onze ambitie is duidelijk: we willen meer vrouwen aan de slag bij ons en we willen hun plaats in ons bedrijf versterken. In het bijzonder binnen ICT.  We hebben de vzw Interface3 dan ook uitgenodigd om onze projecten te ontdekken, samen met de loopbaanmogelijkheden binnen I-ICT.

Interface3.

Enkele voorbeelden

 

  • Smarter M: Bij dit grote project digitaliseren we onze volledige infrastructuur. Dankzij de sensoren op de sporen, de seinen en de bovenleiding krijgen we allerlei informatie over hun staat. Voordeel? Voorspellen wanneer er een onderhoud nodig is.  
  • Drones: We gebruiken ze om de staat van de infrastructuur te controleren, specifiek op plaatsen die we niet gemakkelijk kunnen bereiken. In de toekomst zullen ze ons ook kunnen helpen in de strijd tegen vandalisme of kabeldiefstal. 
  • Geolokalisatie: dankzij dit systeem kunnen we, onder meer, snel ingrijpen bij een incident op het spoor (brand, inbraak, enzovoort). We kunnen snel de plaats van het incident bepalen en de medewerkers in de directe omgeving makkelijk opsporen. Dankzij dit systeem kunnen ze heel snel ter plaatse zijn. 
  • Augmented reality: dit kan niet alleen gebruikt worden om onze medewerkers op te leiden (door ze in een "echte" situatie te plaatsen); het kan onze collega’s in de werkplaatsen onder meer ook helpen bij het opsporen en scannen van materialen of om iets snel terug te vinden in het magazijn. Dit zijn enkele van de ideeën die we momenteel overwegen voor het toekomstige gebruik van de technologie.
GO! For ICT.

Infrabel: een Europees voorbeeld

We zijn er trots op te kunnen zeggen dat Infrabel in Europa een voortrekkersrol speelt op het vlak van digitalisering. Andere landen zoals Zwitserland, Italië, Denemarken en Nederland vragen om onze expertise!

GO! For ICT.

Ook jij kan meewerken aan de mobiliteit van morgen! 

Ook jij kan meewerken aan de ontwikkeling van het spoornet van de toekomst. Klinkt dit interessant? Laat er geen gras over groeien en solliciteer vandaag nog.   

ICT coworker.

Pas afgestudeerd? Wij hebben een ICT Traineeship in de aanbieding. 

Wil je werken met een vast contract en tegelijk onze verschillende ICT-beroepen ontdekken? Dan is ons ICT Traineeship echt iets voor jou! Schrijf je nu in en word misschien onze nieuwe collega. 

e.