Overslaan en naar de inhoud gaan
Eric Mercier - Infrabel.

ICT Traineeship mikt op jong talent

Hoe kan een bedrijf zoals Infrabel innovatie een extra boost geven? Infrabel werft pas afgestudeerden aan en geeft hun carte blanche om creatieve oplossingen te zoeken. Dit is een pure win-winsituatie voor beide: de jongeren doen een unieke werkervaring op en krijgen de kans om mee te bouwen aan de mobiliteit in België; Infrabel profiteert dan weer van hun creatieve input.

Een concurrerende omgeving

De arbeidsmarkt kampt met een nijpend tekort aan jonge ICT’ers, en dat is een bekend probleem. Het aantal afgestudeerden in ICT ligt een stuk lager dan het aantal vacatures die moeten worden ingevuld.

Om in te spelen op de schaarste op de arbeidsmarkt en de sterke concurrentie binnen de sector heeft Infrabel het ICT Traineeship-programma opgericht. Dit initiatief bleef niet onopgemerkt binnen de HR-wereld want Infrabel werd in 2018 op de HR Awards beloond met de Innovation Award.

Een jonge stagiaire stelt zich voor op een vergadering.

Vrijdag 20/9 werd het programma dus officieel gelanceerd voor 2019. De twintig “Trainees” die aan dit programma deelnemen, worden opgedeeld in kleine groepjes en krijgen een project toegewezen.

Dit is echter geen simulatieoefening. Het probleem waarover ze zich moeten buigen, betreft een reële situatie waarvoor onze onderneming een oplossing moet vinden.

Onder begeleiding van interne coaches leren ze wegwijs geraken in een grote onderneming en de noodzakelijke contacten leggen om hun opdracht tot een goed einde te brengen. Ze werken samen in team een project uit dat volgend jaar aan de dienst I-ICT en aan de diensten voor wie de oplossingen bedoeld zijn, wordt voorgesteld.

We heten hen van harte welkom bij Infrabel. Ook zij bouwen mee aan de mobiliteit van morgen.

2019 ICT-Trainees Groep bij Infrabel.

ICT Traineeship 2019: Kick-off

ICT Traineeship 2019: Tussentijdse evaluatie