Overslaan en naar de inhoud gaan
Vrouwendag2020.

Man = Vrouw bij ons

8 maart is Internationale Vrouwendag.

 

 

Sinds enkele jaren evolueren wij naar een meer inclusieve onderneming waar mannen én vrouwen hun rol spelen. Op deze speciale dag zetten wij graag in de verf dat bij ons zowel mannen als vrouwen met al hun talenten welkom zijn. 

Waar elk talent telt

Ons bedrijf was jarenlang een mannenbastion. Nu evolueren we naar een bedrijf dat diversiteit promoot en waar vrouwen hun talenten kunnen inzetten in technische en andere beroepen.

Ben je nu ingenieur of technicus, of iemand gepassioneerd door data en nieuwe technologieën? Alle talent is welkom, ook de vrouwelijke talenten.

Waarom willen we meer vrouwen warm maken om bij ons aan de slag te gaan? De studies spreken voor zich: een bedrijf dat inzet op diversiteit en inclusie, levert betere prestaties en scoort ook beter op het vlak van innovatie.

vrouwendag.

Waar een wil is, is een weg

Momenteel bestaat ons personeel uit ongeveer 11% vrouwen (tegenover 7,3% in 2010). Van de vrouwelijke medewerkers heeft 53% de functie van “adviseur”, 21% van “manager” (tegenover 4% in 2006, dus 23 vrouwen in 2019 tegenover 3 vrouwen in 2006), en 25% van “Head of” (van de 28 zijn 7 een vrouw).

Dat is lang niet slecht, maar we hebben nog heel wat werk voor de boeg als we een betere weerspiegeling willen zijn van de samenleving die wereldwijd uit bijna 52% vrouwen bestaat.

Vrouwendag2.

Stap voor stap

De transformatie die ons bedrijf ondergaat, is een evolutie, geen revolutie. Het is een inspanning voor alle verschillende niveaus van het bedrijf, van kleine zaken tot structurele aanpassingen als meer flexibiliteit voor een betere work-lifebalans (denk maar aan telewerk).

Op het niveau van Human Resources zetten we fors in op genderneutrale aanwervingscampagnes en zorgen we bijvoorbeeld voor de opvang van kinderen en een gebalanceerde jury tijdens de Job Days.

We spannen ons tenslotte ook in om onze collega’s te sensibiliseren en schadelijke of discriminerende stereotypes te doorprikken.

Vrouwendag3.