Overslaan en naar de inhoud gaan

Jongen veilig en wel terecht dankzij onze collega’s uit Henegouwen

Onze collega’s beleefden onlangs een bijzonder avontuur. Zondagnacht vonden onze drie medewerkers een verdwaalde autistische jongen in de buurt van het station van Luttre. Dankzij hun alerte reactie, kon het kind niet veel later worden verenigd met zijn ouders die onze drie helden hiervoor enorm dankbaar zijn. 

Het verhaal speelt zich af rond 3 uur ‘s nachts. Onze collega wacht alleen in zijn bestelwagen op het sein om een bord “buiten dienst” weg te halen uit de sporen, vlakbij het station van Luttre. Plots tikt iemand op de ruit. “Ik kijk naar buiten en zie een kleine jongen staan,” vertelt Serge. “Ik vraag hem waar hij woont en wat hij daar doet. Maar omdat het midden in de nacht is, voel ik me toch niet echt op mijn gemak en denk ik dat het misschien om een valstrik gaat.”

Onze medewerker belt naar zijn twee collega’s en legt hun deze vreemde situatie uit. Hij vraagt of ze tot bij hem kunnen komen. Als onze collega weer naar buiten kijkt, is het kind verdwenen. Wanneer hij naar de sporen loopt om het bord “buiten dienst” weg te halen, rinkelt zijn telefoon. “Ik heb mijn twee collega’s aan de lijn. Ze vertellen me dat ze, toen ze op weg waren naar mij, het kind aan de andere kant van het station hebben teruggevonden.”

De drie bedienden stellen de 9,5 jarige jongen enkele vragen waarop hij hun dan eindelijk zijn adres geeft. Onze collega’s bellen aan... Maar er doet niemand open. Ze beslissen om de politie te bellen zodat het kind veilig kan worden teruggebracht naar zijn ouders. “Vervolgens krijgen we toestemming van de politie om te vertrekken en ons werk voort te zetten. We lieten de jongen met wat pijn in het hart achter bij de politie omdat we niet zeker wisten of zijn ouders wel zouden reageren. Maar in ieder geval wisten we dat hij in veilige handen was.”

Dankjewel aan onze drie collega’s voor hun tussenkomst!

Een paar dagen geleden kregen we op onze facebookpagina een mooi berichtje gericht aan onze drie collega’s:

“Geachte mijnheer, mevrouw,

Mijn vrouw en ik willen jullie graag bedanken voor jullie hulp enkele dagen geleden. Zondag 8/11, rond 4u ‘s morgens, heeft een van jullie teams onze 9,5 jarige autistische zoon teruggevonden. Ze hebben zich niet alleen om hem bekommerd, maar ook de federale politie verwittigd die hem uiteindelijk terug veilig naar ons heeft gebracht.

Meer weten we niet over hen, maar we willen hen via deze weg bedanken dat ze, in tijden als deze, de tijd en moeite hebben genomen om voor onze zoon te zorgen en naar de politie te bellen. We willen dat ze weten dat we hen niet genoeg kunnen bedanken voor hun hulp en dat dit ons altijd zal bijblijven.”