Overslaan en naar de inhoud gaan
Open Data.

Lancering Open Data portaal tijdens eerste hackathon

Op zondag 28 april vond de eerste “hackathon” van Infrabel plaats. Een 80-tal personen namen deel aan dit evenement voor bedenkers en ontwikkelaars, die in werkgroepen ideeën en oplossingen voorstellen voor bepaalde problemen, op basis van onze “open data”. Het ideale moment om ons nieuwe Open Data platform te lanceren!

Trackathon.

Veel volk gisteren in gebouw South City in Brussel: we organiseerden voor de eerste keer een “hackathon”, waarbij de deelnemers op zoek gaan naar innovatieve oplossingen op basis van onze Open data. Zo’n 80-tal data geeks offerden hun zondag met plezier op om te werken rond thema’s als stiptheid, veiligheid en infrastructuur.

Het doel van deze hackathon is om van dit gevarieerd publiek, met expertise in open data, hun eerste bevindingen (ideeën en concepten) en feedback te ontvangen. Hiermee kunnen we verder aan de slag om ons Open Data-beleid te verfijnen en aan te vullen. Bedankt aan alle aanwezige collega’s voor hun hulp en begeleiding tijdens het evenement!

Trackathon.

De aanwezigen op de hackathon (voor de gelegenheid omgedoopt tot “TRACKathon”) hadden al langer toegang, maar het evenement was het ideale moment om ons Open Data platform voor iedereen beschikbaar te stellen. Vanaf nu kan je dus zelf ook in onze datasets duiken via https://opendata.infrabel.be. Neem zeker een kijkje!

Momenteel zijn er zo’n 60-tal datasets gepubliceerd. Data over de overwegen en het energieverbruik, maar ook gedetailleerde gegevens over reizigerstreinen en over de stiptheid. We streven naar volledige transparantie en hopen dat echt iedereen hiermee aan de slag kan gaan en eigen innovatieve projecten ontwikkelt op basis van deze gegevens. Om evidente redenen worden er geen persoonsgegevens, veiligheidskritieke gegevens of data van commerciële waarde gepubliceerd.

 

Open Data.