Overslaan en naar de inhoud gaan
Antenne LCI Namen.

Nieuw Infrabel-gebouw in hartje Namen

Vandaag 10 januari hebben Luc Lallemand, François Bellot - de federale minister van Mobiliteit - en Maxime Prévot - de burgemeester van Namen - een nieuw Infrabel-gebouw te midden van de Waalse hoofdstad plechtig ingehuldigd. Het is een uniek gebouw waarin alle belangrijkste beroepen van Infrabel zijn ondergebracht.

Luc Lallemand opent Antenne LCI Namen.

Nieuwe samenwerkingsverbanden

Dit nieuwe gebouw is het eerste Infrabel-gebouw waar medewerkers met diverse functies met elkaar samenwerken om het goede beheer van het spoornet te verzekeren.
Het gebouw biedt onderdak aan 70 medewerkers van het seinhuis van Namen die de klok rond, 7 dagen op 7, aan de slag gaan om het treinverkeer vanuit Namen naar Gembloux, Ciney, Jemeppe-sur-Sambre en Java (Wanze) te verzekeren.
Zij worden bijgestaan door 100 collega’s van de LCI-antenne (antenne van het Logistiek Centrum Infrastructuur), die voortaan snel vanuit dit spoorknooppunt kunnen uitrukken om interventies uit te voeren op de spoorinstallaties.

Een gebouw made by Infrabel

Het nieuwe gebouw is gelegen in een stadscentrum, in een unieke setting in België, die je enkel in Namen terugvindt.

Bovendien is het het eerste gebouw van Infrabel waarvan het ontwerp, de bouw en de studies intern werden gerealiseerd. Het is geïntegreerd in de omgeving en voldoet ruimschoots aan de huidige energienormen dankzij het gebruik van warmtepompen, zonnepanelen en isolerende materialen.

François Bellot mocht verheugd vaststellen hoe Infrabel met dit nieuwe gebouw beantwoordt aan de verwachtingen van de samenleving en tegemoet komt aan de uitdagingen op het vlak van milieu, mobiliteit en welzijn op het werk: "Dit nieuwe gebouw biedt meer werkcomfort, wat zowel het personeel, de onderneming en uiteindelijk ook de klanten, met name de reizigers, ten goede komt."

Luc Lallemand en François Bellot bij opening gebouw Namen.