Overslaan en naar de inhoud gaan
Met de fiets over de nieuwe Parkwegbrug in Heverlee!

Met de fiets over de nieuwe Parkwegbrug in Heverlee!

Samen met schepenen Dirk Vansina, David Dessers en Carl Devlies fietsten we vandaag de gloednieuwe Parkwegbrug in Heverlee officieel in. Vlot van de Abdij van Park naar de Philipssite en terug. Het kan opnieuw!

Een meevaller voor Leuven, waar de fiets regeert op straat

Elf maanden Meer hadden onze teams niet nodig voor de bouw van deze veelbesproken brug.

In september vorig jaar gingen we van start. Na de nodige voorbereidende werken bouwden we in een eerste fase de nieuwe landhoofden, die moeten zorgen voor voldoende ondersteuning van de brug. Dat deden we ter plaatse. Daarna volgde het brugdek: we installeerden vier voorgemaakte liggers en plaatsten er tot slot elf U-vormige dekelementen op.

Niet alleen de brug, maar ook de afsluitingen langs het spoor aan de kant van de Tivolistraat werden vernieuwd over een afstand van één kilometer.

De planning was strak, maar nu, ongeveer elf maanden later, mogen we trots zijn op het resultaatFietsers, voetgangers, joggers en schoolkinderenkunnen er opnieuw vlot de spoorlijn Leuven-Ottignies kruisen én we verhoogden opnieuw de veiligheid van het treinverkeer.

Missie geslaagd, als je het ons vraagt.

Een strak schema

Tien maanden. Meer hadden onze teams niet nodig voor de bouw van de veelbesproken brug.

In september vorig jaar gingen we van start. Na de nodige voorbereidende werken bouwden we in een eerste fase de nieuwe landhoofden, die moeten zorgen voor voldoende ondersteuning van de brug. Dat deden we ter plaatse. Daarna volgde het brugdek: we installeerden meerdere voorgemaakte liggers en plaatsten er tot slot U-vormige dekelementen op.

Niet alleen de brug, maar ook de afsluitingen langs het spoor aan de kant van de Tivolistraat hebben we vernieuwd over een afstand van één kilometer.

De planning was strak, maar nu, amper tien maanden later, mogen we trots zijn op het resultaat. De buurtbewoners kunnen er opnieuw vlot de spoorlijn Leuven-Ottignies kruisen én we verhoogden opnieuw de veiligheid van het treinverkeer.

Missie geslaagd, als je het ons vraagt.