Overslaan en naar de inhoud gaan
Open Data Infrabel.

Open Data: Infrabel stelt data open en lanceert eerste "hackathon"

Open data brengen een echte revolutie teweeg in de transportwereld. Door steeds belangrijkere en relevantere gegevens beschikbaar te stellen, wordt een nieuwe benadering van mobiliteit mogelijk. Ook Infrabel besloot om mee op deze trein te springen!

Op 28 april 2019 publiceert Infrabel namelijk een grote hoeveelheid gegevens over de Belgische spoorweginfrastructuur als open data: openbare gegevens die vrij toegankelijk zijn en vrij gebruikt mogen worden. Zowel voor specialisten cartografie als spoorfanaten valt er heel wat boeiend materiaal te ontdekken!

Eerste hackathon

Ter gelegenheid van die lancering organiseert Infrabel in Brussel zijn eerste hackathon, een evenement dat alle deelnemers met elkaar laat samenwerken. Het wordt een gezellige dag waarop professionals, studenten, treingebruikers en journalisten zijn uitgenodigd om de datasets te komen ontdekken en ermee te werken.  In de toekomst zullen nog meer van dit soort evenementen plaatsvinden.

De hele dag lang krijgt iedereen de kans om zijn ideeën aan te reiken tijdens diverse workshops:

  • Visuele creatie (dataviz)
  • Ideevorming
  • Prototyping van nieuwe diensten, …

Aan het eind van de dag zullen alle teams hun werk voorstellen. Die presentaties gebeuren in aanwezigheid van de pers en worden in de dagen nadien gepubliceerd op de sociale netwerken.

Nooit eerder gepubliceerde dataset ... eindelijk onthuld

Zowel experts, beginners als gewoon nieuwsgierigen mogen zich inschrijven en zijn uitgenodigd om de meest geweldige innovaties die je maar kunt bedenken, te komen voorstellen. Op de dag van de hackathon worden ook gegevens onthuld waar vooral pendelaars reikhalzend naar zullen uitkijken, en die na hun bekendmaking ongetwijfeld alle aandacht zullen wegkapen.  De deelnemers mogen ze vervolgens, als ze dat willen, naar eigen goeddunken gebruiken.

Schrijf je snel in! Het aantal plaatsen is beperkt. Meer informatie over het definitieve programma van de dag volgt binnenkort via onze sociale media.

Schrijf je in voor onze hackathon