Overslaan en naar de inhoud gaan

Overstromingen: de toestand van het spoornet

Ten gevolge van nieuwe extreme regenval in het zuiden van het land vannacht heeft Infrabel de beslissing genomen om het treinverkeer te onderbreken in een groot deel van Wallonië. Deze beslissing hebben we genomen in functie van de veiligheid op het net.

Rochefort, Luik, Wezet… Wallonië is opnieuw stevig geïmpacteerd door hevig onweer vannacht. De gevolgen voor het netwerk zijn enorm: overstromingen, modderstromen, schade aan de sporen… De schade is enorm en mobiliseerde een groot deel van onze collega's tijdens de nacht en vanochtend.  

"Gezien de omvang van de storingen en om de veiligheid van onze klanten en collega's te vrijwaren, hebben we beslist het treinverkeer te onderbreken in een groot deel van Wallonië, aldus onze gedelegeerd bestuurder Benoît Gilson. Eenmaal de situatie onder controle is, kunnen we de schade evalueren, prioriteiten bepalen en de nodige acties ondernemen om het treinverkeer herop te starten in alle veiligheid."

Update vrijdag 16 juli

Sinds enkele dagen zijn onze collega’s ter plaatse zodat het treinverkeer zo snel mogelijk opnieuw hervat kan worden. Onze teams zijn gestart met de werken op een aantal lijnen. Maar door nieuwe overstromingen zijn sommige plaatsen nog steeds ontoegankelijk. We moeten in sommige gebieden de schade nog opmeten voordat we meer informatie kunnen geven over de precieze termijn van de herindienststelling.

Netwerkkaart (Maandag 4 oktober)