Overslaan en naar de inhoud gaan
Werken L34 Hasselt-Tongeren.

Spoorlijn Hasselt-Tongeren wordt vernieuwd

Eind augustus zijn de werken gestart aan de spoorlijn tussen Hasselt en Tongeren (lijn 34). Het gaat om een grote modernisering van zowel sporen, bovenleiding als overwegen. De werken zijn nodig om een veilig en kwalitatief spoorwegnet te kunnen blijven garanderen. We proberen de ongemakken zoveel mogelijk te beperken.

De werken zullen in fases verlopen op het 25 km-lange traject. Verspreid over verschillende werven worden er sporen, dwarsliggers, ballast (steenslag), bovenleidingen en overwegen gemoderniseerd. De werken zullen 11 weekends duren, dat zijn alle weekends in september en oktober en de laatste 2 weekends van november. Telkens van zaterdagochtend 5u tot maandag 4u. De werken zullen de mobiliteit op het traject verbeteren.
 

Vervangende busdienst en lokale omleiding

Tijdens de 11 werkweekends rijden er geen treinen tussen Hasselt en Tongeren. De NMBS legt vervangbussen in voor de reizigers tussen Hasselt en Tongeren met haltes in alle tussenliggende stations en stopplaatsen. Meer informatie daarover vind je op www.nmbs.be.

Sommige overwegen op het traject zullen tijdens de hele periode gesloten zijn.

Over welke overwegen gaat het?

  • Bentstraat, Diepenbeek
  • Peperstraat, Diepenbeek
  • Boomstraat, Bilzen
  • Nijverheidsstraat, Bilzen
  • Hasseltsestraat, Bilzen,
  • Molenstraat, Hoeselt

Daarnaast zullen er ook nog onderhoudswerken gebeuren aan verschillende andere overwegen op het traject (5 in Diepenbeek, 4 in Bilzen en 2 in Hoeselt). Die overwegen zullen in bepaalde periodes afgesloten worden voor alle verkeer. In samenspraak met de gemeenten wordt een omleiding voorzien.

We doen er alles aan om de ongemakken voor onze klanten zo beperkt mogelijk te houden. Meer informatie vind je ook terug op de werfpagina op deze website.