Overslaan en naar de inhoud gaan
Adieu Luc.

Vaarwel Luc, et bon vent!

Vandaag vertrekt onze CEO Luc Lallemand en wordt hij het nieuwe hoofd wordt van de Franse spoorinfrastructuurbeheerder.

We danken Luc voor 15 onafgebroken jaren inzet voor een veilig, modern en performant spoor.

Elk einde is een nieuw begin

In november 2019 liep het mandaat van Luc Lallemand als gedelegeerd bestuurd van Infrabel af en werd hij “waarnemend” gedelegeerd bestuurder. De Franse regering droeg hem daarom voor als hoofd van SNCF Réseau, de Franse tegenhanger van Infrabel.

Het nieuwe hoofdstuk in de loopbaan van onze CEO start  op 1 maart. Als hoofd van SNCF Réseau krijgt hij maar liefst meer dan 25.000 km spoor bij!

Luc in actie.

Een toegewijde visie voor het spoor

Luc Lallemand, zoon van een spooringenieur, werkte voor de Belgische Spoorwegen van 1991 tot 1995 en keerde terug in 2002. Hij stond aan de wieg van Infrabel en leidde ons bedrijf sinds 2005, na de splitsing van de Belgische spoorwegen.

Luc Lallemand zorgde ervoor dat ons bedrijf succesvol uit de startblokken schoot en wist onze onderneming in sneltempo te moderniseren. In één decennium bouwde hij ons net uit tot een referentie binnen Europa op het gebied van veiligheid en daadkracht. Dankzij zijn toegewijde visie is ons net voor meer dan 25% uitgerust met een systeem dat de snelheid van de treinen permanent controleert (ETCS), en zijn we een echte pionier in spoorveiligheid geworden.

Met de ambitieuze "Go!" -strategie stippelde Luc Lallemand stippelde de weg uit voor het spoor van de toekomst en een optimale klantenwerking. 

Luc met visie.
Luc in the field.

Dankbaarheid

Bij zijn afscheid noemt Luc Lallemand zijn tijd bij Infrabel een fantastisch en begeesterend avontuur, dat hij met hart en ziel beleefd heeft.

Hij dankt de opeenvolgende regeringen die hem sinds 2004 steeds hun vertrouwen hebben geschonken. In het bijzonder François Bellot, die moed toonde om extra middelen vrij te maken om de nodige investeringen in het spoornet te kunnen heropstarten.

Hij dankt ook uitdrukkelijk Sophie Dutordoir (NMBS), Paul Hautekiet (HR Rail) en hun teams met wie hij altijd goed heeft samengewerkt.

Luc Lallemand met Francois Bellot & Sophie Dutordoir.
Luc Slagboom.

15 mooie, intensieve jaren

Hij dankt ook uitvoerig alle spoormannen en – vrouwen:  “Bedankt dat jullie 15 jaar lang samen met mij in dit grote Infrabel-avontuur zijn gestapt. Bedankt voor jullie dagelijkse inzet en voor wat jullie in de toekomst nog zullen realiseren. Mijn opvolger zal heel snel merken dat jullie één voor één nauw verbonden, gedreven, professionele en toegewijde spoormannen en spoorvrouwen zijn. Ik wens jullie allemaal veel geluk en voorspoed toe in jullie verdere leven.  En zoals het een echte matroos betaamt, wens ik jullie diep uit mijn hart een behouden vaart toe ... het ga jullie voor de wind!”

Ook wij zijn Luc Lallemand ontzettend dankbaar voor 15 mooie, intensieve jaren, voor alles wat hij voor ons en het Belgische spoor heeft gedaan. We zijn ervan overtuigd dat hij zijn visie en engagement voor een veilig, modern en performant spoor met succes naar Frankijk zal exporteren.

Vaarwel Luc, et bon vent!

Danku Luc!