Overslaan en naar de inhoud gaan
Schapen.

Wij gaan voor biodiversiteit!

Ontdek hier wat wij doen rond fauna & flora.

2020 staat in het teken van de biodiversiteit. We maakten van de gelegenheid gebruik om een oproep te doen bij onze collega’s om onze terreinen en werkplekken te vergroenen.

Lopende projecten

We kregen heel veel voorstellen binnen en zijn dan ook meteen in actie geschoten. Met sommige ideeën waren we zelf al aan de slag gegaan in het bedrijf, van andere ideeën onderzoeken we nu of ze haalbaar zijn.

Wat doen we vandaag al?

  • Bijenkastenwe plaatsten een tiental bijenkasten langs de L37 in Chaudfontaine, in het LCI van Ans (L36) en in dat van Ronet.
Bijenkasten.
  • Vegetatiebeheer: op verschillende plaatsen laten we schapen grazen, ze helpen ons zo om de vegetatie te onderhouden op een ecologische manier. We hebben trouwens net nieuwe schapenweide in gebruik genomen in Herve.
Schapen.
  • Groendaken: we nemen ze zoveel mogelijk op in onze moderniserings- en nieuwbouwprojecten.
  • Ecotunnels: in Tielt, bijvoorbeeld, bouwden we na het afschaffen van een overweg, een tunnel zodat kamsalamanders er veilig kunnen oversteken.
  • Bodembedekkers: we hebben een lap grond bij de werkplaats van Schaarbeek vergroend met bodembedekkers. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en geven onkruid minder kans.
Bodembedekkers.
  • Opleidingen: ons team Environment organiseert sessies over het inzaaien van bloemenweides.
Opleiding.

We zijn echt heel blij om te zien hoeveel belang onze medewerkers hechten aan een milieuvriendelijke werkplek en we zijn trots dat we in de praktijk aan hun verwachtingen kunnen beantwoorden. Met die acties ondersteunen we mee de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, ook bekend als de SDG's (Sustainable Development Goals), van de VN.

Bezoek de websitepagina over ons beleid rond duurzame ontwikkeling als je meer wil weten.